Beschonken motorrijder (50) uit Leek negeert stopteken, scheurt door Leek en komt ten val

Leek – Afgelopen zaterdag rond 00:30 uur zag de politie een motorrijder rijden op de Mensumaweg. Deze viel op omdat hij met hoge snelheid voertuigen inhaalde terwijl het erg mistig was.

De politie laat weten; Toen we achter de motorrijder reden gaven we hem een stopteken, maar hierop werd niet gereageerd. Net zoals er niet gereageerd werd op onze blauwe lampen, seinen met groot licht, toeteren en zelfs niet op het aanroepen middels de megafoon.”

De politie vervolgd; “Inmiddels hadden wij andere collega’s al op de hoogte gebracht hierover. De motorfiets reed vervolgens over de Oldeberteweg richting de rotonde met de Auwemalaan. De andere collega’s hadden daar post gevat en de motorrijder reed nog bijna tegen het voertuig van de collega’s aan.
Op de Oldenoert wilde de motorrijder tussen een groenstrook door naar de Burgemeester van Waninglaan. Dit mislukte waardoor de motorrijder ten val kwam.”

De bestuurder, een 50 jarige inwoner uit Leek, is aangehouden. Het bleek dat hij teveel alcohol had gedronken (285 UGL), en dat hij geen motorrijbewijs had. De bestuurder heeft verder een proces verbaal gekregen voor het negeren van een stopteken en artikel 5 Wegenverkeerswet.

De politie heeft de motor in beslag genomen.

   
Back to top button