Ring West komend weekend dicht richting Leek/Drachten wegens aanplanten groen

Groningen/Regio – Dit weekend gaat AanpakRingZuid groen aanplanten bij de aansluiting van de westelijke ringweg op de zuidelijke ringweg. Vanwege deze werkzaamheden is Ring West van vrijdagavond 19 januari (22.00 uur) tot maandagochtend 22 januari (06.00 uur) dicht voor verkeer richting Drachten en Corpus den Hoorn, meldt AanpakRingZuid.

Verder is op de zuidelijke ringweg ter hoogte van het Vrijheidsplein één rijstrook afgesloten richting Hoogkerk. Dat betekent dat de afrit 36a Martini Ziekenhuis ook niet beschikbaar is.

Langs de zuidelijke ringweg komen in totaal ongeveer 1100 bomen te staan. Verder kleden ze de weg groen aan met rozenstruiken in de middenberm en groene geluidsschermen met klimplanten. Dit weekend planten ze het groen aan direct ten westen van het Vrijheidsplein.

Omleidingen
De plattegrond hieronder laat zien welke wegen dit weekend dicht zijn (rood).

Foto: AanpakRingZuid

Verkeer vanaf de westelijke ringweg richting Hoogkerk/Drachten wordt omgeleid via het Hoendiep (groene route). Ook het verkeer vanaf de westelijke ringweg richting Corpus den Hoorn/Martini Ziekenhuis en het Julianaplein (gele route) gaat via het Hoendiep.

Kom je vanaf het Julianaplein en wil je richting Martini Ziekenhuis, dan kun je via het Julianaplein, de A28 en afrit 39 Groningen-Zuid rijden. Een andere optie is om over de A7 door te rijden naar Hoogkerk en daar om te keren.

Winters weer
Het aanplanten van groen is weersafhankelijk. Zoals de weersverwachting nu is, kunnen de werkzaamheden doorgaan. Mocht het toch weer gaan vriezen, dan kunnen de werkzaamheden nog worden afgeblazen.

   
Back to top button