Sinterklaas en pieten bezoeken Leek (Video)

LEEK – Zaterdagmiddag rond half twee kwam de eerste boot met pieten aan gevolgd door nog meer boten met pieten en natuurlijk Sinterklaas.

De haven bij Nienoord en het centrum stonden bomvol met kinderen en ouders die de pieten en Sinterklaas op stonden te wachten. Toen Sinterklaas uit de boot stapte werd er hard voor hem gezongen en werd hij verwelkomt door burgemeester Hoekstra. Daarna deed Sinterklaas een kleine toespraak met de mededeling dat hij erg blij was om weer in Leek te zijn en dat hij het Spaanse zonnetje mee had genomen.

Vervolgens stapte Sinterklaas in de koets die voor hem klaar stond. Ze hebben en ronde gedaan door het nieuwe centrum van Leek, ze zijn langs het glazen huis gereden waar twee pieten in zijn gaan zitten om geld op te halen voor het goede doel ‘Serious request’. Burgemeester Hoekstra heeft daar het eerste plaatje aangevraagd en zijn de eerste donatie gedaan. Tot slot heeft Sinterklaas midden in het centrum nog een toespraak gehouden, zijn er gedichten voorgelezen en deden kinderen dansjes.

Voor meer foto’s en het bestellen er van klik hier.

Foto’s en video: Jordi Haverdings/InfoLeek

   
Back to top button