KV Sparta 1 speelt tweede wedstrijd op veld tegen KV Quick’21

ZEVENHUIZEN/OUDEGA – Op zaterdag 29 maart speelde Sparta 1 de 2e wedstrijd op het veld van dit voorjaar. In het zon overgoten Oudega stond concurrent Quick 21 op het programma. Na het knullige verlies van vorige week tegen TDK op eigen veld, had de Gebr.

Brink formatie iets recht te zetten. De eerste helft was voor de thuis ploeg. Dat vanaf het begin 2 punten voorsprong pakte en dit ook kon maken tot de rust: 10-8. De 2e helft was voor de Spartanen die in een spannende wedstrijd ‘der op en der over’ gingen. Dit resulteerde in een spannende slotfase waarin de Zevenhuister ploeg van Jan Willem Venekamp aan het langste eind trok: 15-16.

De weersvoorspellingen waren positief, warm, droog en zon. En zon overgoten was het op het gras in Oudega. Door het verlies van vorige week stond Sparta 1 punt achter de tegenstander van de dag. Om de kansen nog open te houden op een eventuele titel op het veld was het dan ook van belang dat de Zevenhuister ploeg met huiswaarts zou keren met de spreekwoordelijke punten in de tas.

De eerste helft begon voortvarend voor de gastheer. In de 1e minuut werd een strafworp toegekend en deze werd vijl loos verzilverd. Kort na de 1-0 maakten de Friezen er van afstand ook al 2-0 van en de Spartanen moesten direct in de achtervolging. En dit gebeurde ook. Het eerste schot van afstand was direct raak en het verschil van 2 doelpunten werd weer terug gebracht naar 1. Toch was het Quick dat in de eerste helft zou doorzetten en na 8 minuten werd er wederom van afstand doel getroffen door de thuis ploeg: 3-1.

Sparta kreeg verdedigend iets meer controle over de aanvallen van de Friezen. Ondanks de lange aanvallen van Quick kon de verdediging van Sparta de pogingen van Quick afslaan om zich nog verder te ontdoen van de Groningers. Sparta was in deze fase wel in staat om de goals te maken en dit gebeurde van kleine en hele grote afstand. Deze 2 treffers sloten het eerste kwartier af en de stand was weer in evenwicht.

Lang kond Sparta niet genieten van de goals want Quick had direct een antwoord klaar. Van afstand was het wederom de gastheer die het voortouw pakte in de wedstrijd. Sparta zou binnen een minuut weer gelijk maken vanaf 2,5 meter middels een vrije bal, 4-4, en dit zou ook de laatste keer zijn in de eerste helft dat Sparta naast Quick zou komen te staan.

Het laatste kwartier was duidelijk voor Quick. Met name de heren van Quick schoten met scherp van afstand en konden zo hun ploeg op sleeptouw nemen. Van 4-4 maakte Quick voor het eerst een gat van 3 goals. 2 treffers van afstand en 1 van dichterbij zette de stand op 7-4. Als Sparta nog in het spoor wilde blijven dan mocht de score niet verder uit lopen in het voordeel van Quick. De Zevenhuister ploeg reageerde net op tijd en bracht de stand weer terug op 2 punten verschil. Via 8-7 gaf Quick nog 1 keer goed gas en zo werd er kort voor rust alsnog weer een marge van 3 op het scorebord gezet. Kort voor rust kon Sparta voor de 2e keer het verschil van 3 terug brengen naar 2.

Met een stand van 10-8 werd het veld van ‘Sunny Oudega’ verlaten en verruild voor de kleedkamers.

In het begin van de 2e helft stelde Sparta direct orde op zaken. De 10-8 achterstand werd in 7 minuten tijd omgebogen naar een 10-11 voorsprong. Dit was de eerste keer in de wedstrijd dat Sparta aan de goede kant van de score stond. Quick sputterde nog wat tegen en was niet van plan de punten uit Oudega te laten vertrekken. 2 rake schoten van afstand aan Friese zijde deed de stand weer kantelen en zo keek Sparta weer tegen een achterstand aan: 12-11. Na wat om-en-om scoren stonden beide ploegen in de 22e minuut weer in evenwicht: 14-14.

Tot nu toe had Sparta slechts 3 keer in de hele wedstrijd met het minimale verschil van 1 goal voor gestaan. Echter deze voorsprong werd elke keer vrij vlot weer ongedaan gemaakt door de spelers van Quick. Echter in de 2 minuten die volgden na de 14-14, deed Sparta iets wat het de hele wedstrijd nog niet had gedaan. In deze fase deelde de Gebr. Brink formatie de eerste echte tik uit en uiteindelijk zou ook blijken de alles beslissende tik. Door 2 goals op rij te maken in 2 minuten tijd, was het ineens Quick dat tegen een achterstand aan keek van 2 punten: 14-16. Er stonden op dat moment nog 11 minuten op de klok voordat de scheidsrechter de wedstrijd tot een einde zou brengen. 11 lange en spannende minuten. Sparta had lange aanvallen en kon door strak uitverdedigen nog wat extra druk zetten op de Oudegase ploeg.  8 minuten voor tijd was het toch Quick die ondanks een aantal gemiste kansen toch nog doel trof: 15-16. In de eindfase kon het nog alle kanten op. Sparta had genoeg kansen, maar faalde om er ook maar 1 te verzilveren. Quick kreeg ook nog een aantal goede kansen, maar ook zij kregen het niet meer voor elkaar om de stand in evenwicht te brengen. Na 70 minuten veld korfbal kwam de eindstand op 15-16 te staan en konden de 2punten mee in de Rood-Zwarte tas van de Spartanen.

Door het verlies van de concurrenten is Sparta de koploper weer tot op 1 punt genaderd. De competitie heeft nog 6 zware speelrondes in petto voor de ploegen in de 2e klasse B waarin alles nog onbeslist is. Voor zowel de laatste 2 plaatsen als de koppositie is er een felle strijd aan de gang.

Over 2 weken hervat de competitie weer en wel in Zevenhuizen. Sparta 1 treft om 14.30u Spannum 1 en om 14.00u strijden de reserves tegen koploper Drachten 4.