Gebrek aan doeltreffendheid nekt OWK 1

OOSTWOLD – Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Noviomagum (inderdaad, uit Nijmegen dus) voor zowel het tweede als het eerste op het programma. In weersomstandigheden die verre van ideaal waren, met een verraderlijk windje af en toe, wist het tweede knap de punten binnen te slepen door een achterstand in de laatste minuten nog om te buigen.

Hierna was het dus de beurt aan het eerste, dat wist dat een overwinning noodzakelijk was aangezien Noviomagum als een directe concurrent gezien mag worden. Toch was het Noviomagum dat de score opende en in de eerste minuut de 0-1 op het scorebord zette. Omdat het nog steeds lastige omstandigheden waren duurde het even voordat ook OWK de korf wist te vinden, toch werd het al snel 1-1 en 2-1 door scores van Gert en Patrick. Helaas verzuimde OWK in deze fase om door te drukken, en via 3-3 en 4-4 liep Noviomagum uit naar een 4-6 voorsprong bij rust.

In de pauze werd de tactiek aangepast voor de tweede helft, en ook kwam Wycke in de ploeg voor Annelies. Helaas was het wederom de ploeg uit Nijmegen die de score opende, maar al gauw kwam OWK terug van een 4-7 achterstand naar een 7-7 stand door scores van René (die Frans verving) en Gert (2x).

Hierna ging de wedstrijd lang gelijk op, maar ondanks het overwicht in het spel kwam OWK maar lastig tot scoren. De aanvallen verliepen goed en de kansen waren er volop, maar het gat van de korf bleek de grootste tegenstander op deze dag. Hannah en René wisten er nog een doelpuntje bij te maken, maar uiteindelijk was Noviomagum de ploeg die de punten pakte door nog 3 keer te scoren, wat de eindstand van een 7-7 gelijke stand naar 9-10 bracht.

Een zuur verlies voor de ploeg uit Oostwold, mede doordat het spel wel een aanzienlijke vooruitgang laat zien en de ploeg zeker niet de mindere was in deze wedstrijd. Een wedstrijd wordt echter pas gewonnen als je meer doelpunten maakt dan de tegenpartij, en dat is waar het vandaag aan schortte. Deze week zal er dus weer flink getraind moeten worden op de afronding.

Volgende week mag OWK aantreden tegen KIOS, wederom een thuiswedstrijd waarbij we veel publiek hopen te verwelkomen. Om 14:30 begint deze wedstrijd, dus hopelijk tot dan!