OWK 1 wint midweekse inhaalwedstrijd tegen Wez Handich/DOW 1

OOSTWOLD – Na de mooie bekerwinst thuis tegen KIOS op woensdagavond en vervolgens de competitiewinst tegen Atalante thuis op zondagavond, stond woensdag 15 oktober de derde wedstrijd in een week tijd op het programma. Dit keer betrof het de inhaalwedstrijd tegen Wez Handich/DOW uit Rottevalle.

Een doordeweekse wedstrijd bleek nog niet zo’n vanzelfsprekendheid voor al onze spelers, maar na een korte rit terug voor een enkeling die zijn broekje of schoenen vergeten was kwam iedereen toch nog ruim op tijd in Rottevalle aan om ons tweede een spannende wedstrijd te zien winnen. Onze eigen wedstrijd begon pas om 21:00, wat een spookachtig tafereel tot gevolg had. Gehuld in een lichte sluier van laaghangende bewolking begonnen we deze wedstrijd dan toch eindelijk.

Wez Handich had een goede reeks neergezet aan het begin van de competitie, dus we wisten dat er geknokt moest worden voor ieder punt tegen deze stugge Friese ploeg. Al snel maakte Wez Handich duidelijk dat het zeker ook op deze woensdagavond geen makkie zou worden, en al snel keek OWK tegen een 2-0 achterstand aan.

Toch herstelde de ploeg uit Oostwold zich snel en het strijdplan dat van tevoren was afgesproken werd consequent uitgevoerd. De verdediging stond solide en gaf weinig kansen weg en tegelijkertijd raakte de aanval bij OWK op stoom. Deze combinatie leidde al snel tot een gelijkopgaande eerste helft, waarbij via een 4-4, 5-5 en 6-6 gelijke stand OWK uiteindelijk met een 7-9 voorsprong de kleedkamer inging.

Een lekker kopje thee, een goede speech, en de afspraak om ook vandaag tot het gaatje te gaan (Wez Handich zou immers niet anders doen) en we konden weer door. Inmiddels was de laaghangende bewolking echt een mistbank geworden, wat de wedstrijd voor het publiek zeker interessant maakte. Niet altijd was het even duidelijk wat er precies gebeurde, maar gelukkig was het het OWK publiek dat het vaakst kon juichen.

De tweede helft begon furieus en al gauw stond OWK met 9-15 voor. Op dit moment wisten wij dat we deze wedstrijd gingen winnen, maar van gemakzucht was geen sprake. OWK ging door met wat het de hele wedstrijd al deed. Er werd goed gespeeld, de juiste mensen werden herhaaldelijk gevonden, en de bal viel veelvuldig door de gele mand (die overigens in het veld nog best goed te zien was). Wez Handich had moeite de stugge verdediging van OWK te doorbreken en kwam er slechts af en toe uit. Maar omdat OWK ook door bleef scoren werd de eindstand van deze wedstrijd bepaald op 13-21.

Voor OWK was deze wedstrijd de bevestiging dat de stijgende lijn is ingezet. Het spel wordt elke week beter, de spelers vinden elkaar steeds makkelijker, en de sfeer binnen de ploeg is uitstekend. Samen kunnen we een hoop bereiken, en dat lieten we deze wedstrijd op prima wijze zien.

Met veel vertrouwen gaan we dan nu ook de zaal in. Een klasse lager dan op het veld, maar met de juiste instelling en werklust en door er elke week weer met zijn allen te staan, zullen we hopelijk een mooi zaalseizoen kunnen draaien. De flow is er, en we hopen deze nu zo lang mogelijk vast te houden.

Maar nu eerst een weekendje Ameland met zijn allen en direct daarna een stevige oefencampagne, en dan staat op 9 november de eerste zaalwedstrijd op het (voorlopige) zaalprogramma. We hopen jullie dan allemaal ook weer langs de lijn te zien, want met de steun van het publiek kunnen we mooie dingen laten zien!

Tot ziens in de zaal.

   
Back to top button