Kv Oerterp en Kv Sparta spelen gelijk

OERTERP/ZEVENHUIZEN – Na drie week van voorbereiding op de zaalcompetitie ging het zaalseizoen afgelopen zaterdag van start. Sparta ging in de eerste competitieronde op bezoek bij Oerterp 1. De laatste keer dat beide ploegen in competitieverband tegenoverelkaar stonden is alweer een aantal jaar geleden. In februari 2007 was de eindstand na 60 minuten 11-11. De meegereisde supporters zagen dat de wedstrijd om 20:00 uur begon in en goed gevulde sporthal. De wedstrijd stond onder leiding stond van H. Kallenkoot.

Oerterp kwam sterk uit de startblokken en wist gelijk de korf een aantal keer te vinden waardoor Sparta na 8 minuten tegen een 5-1 achterstand aankeek. Waar het op het veld nog wel eens lastig bleek om van een kleine achterstand terug te komen wist het zich nu wel in de fase daarna terug te knokken in de wedstrijd. Dit resulteerde in belangrijke doelpunten waardoor er halfverwege de eerste helft 7-7 op het scorebord stond. Deze lijn kon Sparta het tweede deel van de eerste helft niet voorzetten waardoor Oerterp weer uitliep naar een 13-9 voorsprong. Met deze stand op het scorebord gingen beide ploegen de rust in.

Waar Oerterp de eerste helft sterk begon was het nu Sparta die sterk uit de kleedkamer kwam. In een tijdsbestek van 7 minuten wist Sparta de stand weer gelijk trekken tot 14-14. Toch wist Oerterp daarna weer een gat van twee doelpunten te creëren waarna Sparta aanzette om in het spoor van Ureterpers te blijven. Waar de doelpunten aan Sparta zijde niet vielen, viel die aan Oerterp zijde wel. Doormiddel van een strafworp kwam Oerterp op een 17-14 voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd wist Sparta terug te komen tot 18-17, dit betekende een spannende slotfase van de wedstrijd. Door een discutabele vrije bal kwam Oerterp in de laatste minuut op 19-17. De tijd die daaropvolgde was voor Sparta te kort om nog iets te kunnen doen waardoor de twee punten in Ureterp bleven. Sparta kan terugkijken op een goede wedstrijd die perspectief biedt voor de komende wedstrijden.

Sparta neemt het volgende week in de Topsporthal op tegen CSL uit Britsum. CSL verloor in hun eerste wedstrijd nipt met 14-15 van de Parabool. De wedstrijd voor de hoofdmacht van de Installatiebedrijf Gebr. Brink formatie begint zaterdag 15 november om 19:30. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden waarbij Sparta alle steun kan gebruiken. Kom langs en steun de Spartanen richting de winst!