Protest actie’s bij t´Wiekhuus in Zevenhuizen

ZEVENHUIZEN – De bewoners van de Evertswijk in Zevenhuizen werden vanmorgen verrast toen ze de gordijnen openden. Bij het t’Wiekhuus stonden grote borden in de tuin met pakkende tekst voor de wethouder H.J. Morssink en zijn collega’s van de Gemeente Leek.

Tijdens kennismakingsbezoek aan het dorp Zevenhuizen werden deze heren ook flink aan de tand gevoeld over de verkoop van het t’ Wiekhuus. Er waren meerdere belangstellenden voor het pand. Maar de Gemeente Leek zag af van openbare verkoop.  Mensen voelden zich aan het lijntje gehouden! En het verkoopbedrag zou zo laag zijn dat er twijfels waren over de eerlijkheid van de verkoop. Gemeente gaf aan dit marktconform te hebben verkocht. Maar hier zijn een aantal belangstellenden het zeker niet mee eens. “Wij komen hier op terug” zei de heer Morssink. Tot nu blijft het erg stilletjes in het gemeente huis te Leek.

Maar niet in Zevenhuizen. Deze koop moet terug gedraait worden. “Wij eisen een eerlijke verkoop” zegt de actie groep. Want als gemeente zonder poen moet je niet aan weggevertjes doen! De gemeente is direct begonnen met opruimen van de borden. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

   
Back to top button