Zakelijk OWK 1 wint eenvoudig van hekkensluiter

OOSTWOLD – Zondag 11 januari 2015, de dag van de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft in de zaal. Aangezien wij de eerste helft van dit seizoen ongeslagen hebben afgesloten waren wij erop gebrand dit ook in 2015 door te zetten. Dit moest dan gebeuren tegen VKC, een ploeg die op zijn zachtst gezegd een lastig seizoen doormaakt en puntloos onderaan staat. Toch weet de ploeg het menig tegenstander vooral in de beginfase van hun wedstrijden knap lastig te maken en speelt VKC nog wel eens in een wisselende samenstelling, dus we wisten niet zeker wat we konden verwachten. Wel was duidelijk dat deze wedstrijd op papier niet de moeilijkste zou worden, maar het was wel zaak om scherp te beginnen en VKC geen moment de illusie te geven dat er iets te halen zou zijn tegen de koploper.

Met goed spel werden de eerste aanvallen al snel afgerond met een doelpunt. VKC kon het OWK geen moment lastig maken en de ploeg uit Oostwold kwam dan ook binnen 20 minuten tot 12 goals, allen van afstand gescoord. Het was duidelijk dat de jaarwisseling weinig effect had op de spelers van OWK, de ploeg schoot met scherp en VKC kon hier weinig tegenover zetten. Pas bij een stand van 0-12 kwam de formatie uit Siegerswoude tot scoren. Het laatste deel van de eerste helft deed OWK het iets rustiger aan en mede hierdoor vond VKC nog enkele malen de korf. Ruststand was 4-16.

In de rust werd nog even gezegd dat we vooral zo door moesten gaan. De score kon nog lekker worden opgevoerd.

Dit advies meenemend werd de tweede helft begonnen. Ook hierin was OWK de betere ploeg en kon VKC weinig inbrengen tegen de scoringsdrift van de Oostwolders. Slechts vier keer werd de mand nog gevonden door VKC, waar OWK nog 12 doelpunten tegenover zette. De eindstand van deze wedstrijd werd hiermee bepaald op 8-28, een prima begin van OWK 1 en hopelijk de opmaat naar een mooie tweede seizoenshelft.

OWK staat nu 6 punten los van naaste belager Wordt Kwiek, en laat dit nou net de tegenstander van volgende week zijn. Om 14:30 begint deze kraker in de Topsporthal in Leek, en het voorprogramma wordt verzorgd door OWK 3 (met een terugkerende Theo Stockmann in de gelederen!) om 12:00 en OWK 2 om 13:10. Wij hopen op een volgepakte Topsporthal, alle support is welkom!