Verlies tafeltennissers Rotak in Leeuwarden

LEEK/LEEUWARDEN – Vrijdag toog het eerste team van de tafeltennisvereniging Rotak naar Friesland om daar opnieuw Ready 1 te bestrijden.  De Leeuwarders hadden deze keer de sterke Richard Dijkhof opgesteld om revanche te nemen voor hun nederlaag van een week geleden.

Jan Dijkstra opende tegen de rolstoelspeler Tahir en was even kansloos als tijdens hun vorige  ontmoeting. John verraste opnieuw door in een spannende partij Dijkhof in 5 games te baas te blijven, daarbij goed gebruik makend van zijn lastig te bespelen backhand topspinballen. Toen Lex Bruijn daarna niet opnieuw van Al Asadi verloor, maar in 5 games kon zegevieren zag het er goed uit voor de Leeksters. Het dubbel ging echter verloren en in de partij daarna bleek al snel dat Jan Dijkstra teveel last had van zijn armblessure om Dijkhof goed partij te kunnen geven. Dat Lex daarna van Tahir wist te winnen en John van Ali Al Asadie bleek voor Rotak niet voldoende.

Jan Dijkstra moest zijn laatste partij opgeven en Lex Bruijn zakte mentaal door het ijs door na een wat ongelukkig verloren eerste game de partij al mopperend weg te geven. Toen John tegen alle verwachting in na vijf games zijn meerdere moest erkennen in Magan Tahir kon Ready de 6-4 overwinning gaan vieren. Voor Rotak is het te hopen dat de blessure van Jan Dijkstra meevalt, want anders tekenen zich sombere tijden af voor de sympathieke bespelers van de Rodenburghal.

   
Back to top button