Opnieuw goede prestaties van Tiga-turners

LEEK – 14 februari jl. vond de tweede plaatsingswedstrijd plaats voor vier sporters van Tiga. Jelmer de Boer mocht in de eerste wedstrijd zijn oefeningen laten zien. Hij begon op de ringen, deze oefening ging bij de vorige wedstrijd, in Hoogeveen, helaas niet zo goed. Maar bij deze wedstrijd liet Jelmer zien dat hij echt wel een goede oefening op de ringen uit kan voeren. De overige toestellen, sprong, brug, rekstok, vloer en voltige verliepen ook erg goed. Daarom eindigde Jelmer ook op de tweede plek en mocht hij de zilveren medailles ophalen op het podium.

In de tweede wedstrijd was Mart Poelstra aan de beurt. Licht gespannen begon Mart op ringen waar hij een perfecte oefeningen, hij werd daarom ook eerste op dit toestel! Daarna ging hij naar de sprong en liet hij twee goede sprongen zien. Helaas heeft Mart op brug en rekstok wat puntjes laten liggen maar op vloer en voltige maakte hij dit weer helemaal goed. Uiteindelijk eindigde Mart op een mooie 5e plek. Een goede prestatie aangezien er 29 sporters in zijn niveau meededen.

Wouter Barf en Casper de Vries hadden hun wedstrijd als laatste van die dag. Nieuwe selectie trainster Stephany Resodimedjo was met deze jongens mee. Wouter en Casper hebben dit jaar de overstap gemaakt van voorgeschreven naar keuze oefenstof, een lastige stap in het heren turnen. Hierdoor hebben zij het afgelopen jaar veel dingen bij moeten leren en dit is hun gelukt! Ze hebben op alle toestellen mooie oefeningen laten zien. Wouter Barf eindigde op een 8e plek en Casper de Vries werd 11e. Mooie prestatie van alle jongens van Tiga. Trainers Frank Nederhoed en Stephany Resodimedjo zijn erg tevreden over deze dag!

   
Back to top button