Lezing “BEHOUD HET LANDSCHAP” in de CazemierBoerderij

TOLBERT – Op  woensdag 25 februari a.s. organiseert de anv Boer&Natuur ZWK een lezing met als thema: “Behoud het cultuurlandschap”. Jaap Dirkmaat, directeur van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, verzorgt de inleidende lezing.

Jaap Dirkmaat geniet bekendheid als gezicht van de stichting Das en Boom. Nu is hij het gezicht de Verenging Nederlands Cultuurlandschap. Vanuit die rol kijkt met een kritische blik naar het huidige beleid maar toont ook aan wat er in het landschap mogelijk is en hoe we dit kunnen bereiken. Namens Boer&NatuurZWK zal Gert-Jan Stoeten, als projectleider van het project Levend Landschap uitleggen welke acties van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier worden ondernomen om het houtsingellandschap te behouden en versterken.

Aansluitend geven Marco Glastra, Directeur Groninger Landschap en Henk Hulshoff, voorzitter LTONoord afd.Zwk hun reactie op de inleiding en kan de zaal mee discussiëren.

U bent van harte welkom om deze avond  gratis bij te wonen. De locatie is de CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27 te Tolbert.  De zaal is open vanaf 19.45 uur en de aanvang van de lezing is om 20.00 uur.

 Foto: Jan Veenstra

   
Back to top button