VEV’67 wint thuis van Buitenpost

De voorbereiding:

Na de zure nederlaag van een week eerder in Steenwijk bij Olde Veste was het zaak om het spel van de vorige week en vooral de inzet die dag een goed vervolg te geven. Dit moest thuis gebeuren tegen Buitenpost. De uitwedstrijd tegen Buitenpost kende een tumultueus einde waarbij er een rode kaart werd gegeven, een penalty werd gemist en de strafschopnemer ( Jeffrey Visser ) revanche nam door in blessuretijd toch de winnende voor VEV’67 binnen te koppen. De gemoederen liepen die middag hoog op in Buitenpost maar werd de haardvuur in de kiem gesmoord door het bestuur van Buitenpost. Hiervoor hulde. Deze middag was weer een nieuwe wedstrijd en moesten de mannen van trainer Ron de Boer de punten binnen zien te houden. Anders dan tegen Olde Veste spreken de statistieken in het voordeel van de thuisploeg want de laatste vier krachtmetingen werden gewonnen door de geelhemden. Maar zoals gememoreerd is deze wedstrijd een nieuwe match en staat bij het begin de teller gewoon weer bij 0-0. Om de punten in eigen huis te houden waren de volgende spelers op het wedstrijdformulier gezet.

Bert Jan Vos ( GK ), Jan Herman Teeninga ( C ), Ton Baan, Robin Elderman, Erwin Cazemier, Thijs Tjoelker, Jeffrey Visser, Enrico Wardenier, Alexander Goos, Gerhard van den Berg, Rense Dijk, Vincent de Koning, Pepijn van der Mark, Marco Soeten, Gossé Dijkema, Benjamin van Aurich ( GK )

De wedstrijd:

Na het beginsignaal was het VEV’67 dat goed aan de wedstrijd begon. De eerste hoekschop leverde meteen gevaar op maar kon bij de eerste paal de bal nog net uit de doelmond weggewerkt worden. In het eerste kwartier was het Gerhard van den Berg die veel ruimte kreeg en een plaag was voor de defensie van Buitenpost. Met goede individuele acties liet de aanvaller zien weer helemaal fit te zijn. Ondanks de dreiging van Gerhard leverde dit geen grote kansen op omdat de laatste pass net niet goed was of de aanname verkeerd. In het eerste kwartier probeerde Enrico Wardenier het met een afstandschot maar die miste kracht en richting waardoor de goalie de bal makkelijk op kon rapen. Buitenpost liet zien ook aanwezig te zijn en was gevaarlijk met een schot in de korte hoek die echter in het zijnetje belandde. Na dik twintig minuten kreeg VEV’67 loon naar werken. Een kort genomen corner werd door Gerhard voorgegeven en door Ton Baan iets verlengd waarna Robin Elderman de bal richting tweede paal kopte. Op de doellijn was het een verdediger die het tij niet meer kon keren en de bal ongelukkig in het doel werkte zo leek het of was de kopbal ban Robin gewoon te goed. Hoe dan ook was het juichen geblazen want er viel een voorsprong te noteren voor de thuisploeg. Na de 1-0 was het VEV’67 dat licht de overhand leek te hebben zonder dat het echt tot gevaarlijke kansen kwam. Wel was er een ludiek moment waarbij een speler van Buitenpost op kapotte schoenen rondliep en tot hilariteit van de supporters zijn schoenen nog verder kapot trok. Met recht wat je zegt “op een slof en een oude voetbalschoen”. Bij Buitenpost moest Dorian Berisha vervangen worden vanwege een blessure. Na een blessurebehandeling was ook de sluitpost van Buitenpost niet okselfris meer. Na de betrekkelijke stilte voor beide doelen was het vlak voor rust VEV’67 dat ineens dreigend was. Een bal in het centrum werd door Jeffrey Visser verlengd met een hakje die daarmee Gerhard vrij zette voor de doelman. Gerhard had echter net niet voldoende energie om bij de bal te komen waardoor de keeper de bal voor zijn voeten weg kon pakken. Ook Buitenpost was gevaarlijk met een schot dat hard was maar door Bert Jan Vos gekeerd kon worden maar wel twee keer nodig had om de bal te klemmen. Na dit laatste wapenfeit was het rust en kon het strijdplan voor de tweede helft uiteen worden gezet. De tweede helft was amper begonnen of Bert Jan liet zien dat hij zijn mannetje stond. Een schot dat richting de bovenhoek leek te zeilen voor een zeker doelpunt werd door de goalie met een fantastische redding uit de kruising geranseld. Door deze redding bleef de 1-0 op het scorebord staan. Na dit moment was het VEV’67 dat iets achterover leunde met de 1-0 voorsprong in de hand. Buitenpost ontbeerde het echter aan dadendrang en vernuft om de defensie van VEV’67 te ontrafelen waardoor de kansen voor de tegenstander uitbleven. In de tegenstoot was VEV’67 misschien zelfs wel iets gevaarlijker en zelfs dicht bij de 2-0. Vanaf rechts was het Gerhard die de bal voorgaf vanaf de achterlijn. De laag voorgegeven bal werd door een verdediger getoucheerd waarna het leren ding voorlangs rolde voor een hoekschop die niets op zou leveren. Halverwege de tweede helft was het Buitenpost dat dan toch op gelijke hoogte zou komen. Een weggegeven corner werd net voorbij de eerste paal neergelegd waardoor een kluwen aan spelers richting de eerste paal ging. Ook de doelman ging voor de bal maar raakte de bal niet omdat hij niet door de muur van spelers heen kon. De bal ging in de kluts omhoog en dwarrelde richting de tweede paal waar een vrijstaande speler van Buitenpost de bal simpelweg binnen kon knikken voor de 1-1. Na de 1-1 was VEV’67 even van slag en was het spel slordig en angstig voor niet weer een tegenvaller. De thuisploeg herpakte zich echter en zocht naar een nieuwe voorsprong. Een kwartier voor het einde werd Jeffrey diep gestuurd die alleen voor de invaller doelman van Buitenpost verscheen. Jeffrey omspeelde de doelman die de aanvaller middels een overtreding van scoren afhield. De arbiter van dienst floot voor een overtreding en kende de thuisploeg een pingel toe. Volgens de regels der wet is een doorgebroken speler afhouden van scoren door middel van een overtreding een rode kaart maar de referee besloot dat een pingel voldoende was. Een beslissing waar mee geleefd kan worden omdat een strafschop al zwaar genoeg is. De toegekende elfmeter trap werd opgeëist door Enrico die een zekerheidje is en ook ditmaal niet faalde en de strafschop hard en zuiver binnenschoot voor de 2-1. Jeffrey werd meteen bedankt voor bewezen diensten en mocht het veld verlaten om vervangen te worden door Vincent de Koning. Met nog een klein kwartier op de klok moest de nieuwe voorsprong verdedigd worden. Buitenpost was na de 2-1 dicht bij de gelijkmaker maar een schot richting de verre hoek werd stijlvol en klemvast gepakt door Bert Jan. De tijd tikte langzaam door waardoor Buitenpost meer en meer de lange bal probeerde te hanteren maar verdedigend stond het goed bij VEV’67 waarbij Ton Baan een prima wedstrijd neerzette. Sporadisch zocht VEV’67 de aanval maar deed dit wel met de handrem erop om achterin de deur niet open te zetten. Buitenpost creëerde amper grote kansen zodat de tijd in het voordeel van VEV’67 wegtikte. Na 4 minuten blessuretijd vond de leidsman het welletjes en wist VEV’67 de overwinning uit het vuur te slepen.

De nabeschouwing:

Na het laatste fluitsignaal was het feest bij de geelhemden die eindelijk het zoet der overwinning weer eens mochten smaken. In de kleedkamer werd er gehost en werd er muziek op gezet. Dat de overwinning terecht was daar waren de spelers het wel over eens. Eigenlijk is iedere overwinning terecht want wanneer je een doelpunt meer maakt dan de tegenstander heb je gewoon gewonnen. De overige uitslagen werden bekeken en die waren toch wel in het voordeel van VEV’67 omdat alle ploegen net boven VEV’67 hadden verloren. Net als vorige week was er strijd geleverd waarbij het de thuisploeg nu eindelijk ook een mee zat. De enige echt grote winnaar deze middag was Jenne Kits. Naast de drie punten ging hij ook nog eens naar huis met een grote schaal vlees, gewonnen bij de verloting. Voor volgende week staat SV Bedum uit op het affiche. In de strijd om weg te raken van de onderste regionen is iedere support weer welkom. Aftrap volgende week is half drie. Met een twaalfde man moet het goed gaan komen. Dus ik zeg tot volgende week en voor nu roep ik de u bekende woorden,