Geslaagd OWK weekend met jeugdevenementen en een nieuwe kampioen!

OOSTWOLD – Afgelopen zaterdag stond voor korfbalvereniging OWK in het teken van de afsluiting van het zaalseizoen. De jeugdcommissie had weer de handen uit de mouwen gestoken voor twee bijzondere evenementen.

Allereerst waren het de F-pupillen die na hun laatste zaalwedstrijd lekker samen gingen eten in de Gaveborg van Oostwold. Een goede bodem voor de jongste jeugd van OWK zou belangrijk worden deze middag. In een heuse circusworkshop van Santelli in Groningen werden de F-jes en hun vriendjes en vriendinnetjes, klaargestoomd voor het echte circuswerk.

Ook het combinatieteam D1 en E1 van OWK en ODA, kwam bijeen voor een gezellig en vol jeugdevenement. Met alle korfballers en hun vriendjes en vriendinnetjes, werd in een groep van ca. 30 personen het spel weerwolven en Rhytm and Boulet gespeeld, waarna de gourmetpannen aan werden gezet en de vlees, groenten en pannenkoekenmix over de tafel vloog. Voeding voor lichaam en geest was wel nodig voor de jeugd om het avondprogramma goed te volbrengen. Deze gezellige dag werd dan ook afgesloten met een roulatiesysteem waarin de kinderen zeven korte spellen werd voorgeschoteld zoals Monsterval, Rara wie ben ik, Jungle speed, Oink, Beverbende, Ligretto twist en Kunnen varkens vliegen. Er werd gezellig en fanatiek gestreden tijdens de vingervlugge en grappige spelletjes.

Voor de B-ers van OWK was het afgelopen zaterdag een dag van de afsluiting van het seizoen echter voordat zij de feestmodus konden aanzetten moest er nog een spannende wedstrijd worden gespeeld om het kampioenschap naar de eerste klasse. Met veel trommellawaai en support van de naar de Topsporthal gekomen supporters, konden de B-ers tegen ZKC’19 B1 niet hun echte kunnen laten zien. Na een slechte wedstrijd waren het echter wel de  B-ers die er met het kampioenschap en de promotie naar de eerste klasse ervan door gingen.

Op foto: Trainer coach Sicco Koopmans, Nick van Loo, Remco Koopal, Dylan Noordhof, Sjoerd Mekkes, Joost Mellema, Trainer coach Niels Lap. Vooraan: John Beerlings, Tessa Lap, Suzanne Hoetjer, Manon de Vries, Attina Stoelwinder en Elise Mellema. Niet op foto Trainer coach Gert Schuitema.

   
Back to top button