Podium Nienoord Leek klaar voor nieuw seizoen na actie NLdoet

LEEK – Stichting Stelten en Stichting  de Zijlen sloegen de handen ineen in het kader van NL DOET. Samen namen ze het initiatief op vrijdag 20 maart het podium Nienoord Leek letterlijk en figuurlijk nieuw leven in te blazen.

Het gebouwtje achter het podium werd grondig schoongemaakt door vrijwilligers van Stelten en cliënten van de Zijlen onder deskundige begeleiding van schoonmaakbedrijf GOM.  Ook werden allerhande klussen uitgevoerd door de klussenbus ( vrijwilliger en cliënt ) van de Zijlen .

Groenvoorziening van de gemeente Leek plus groenvoorziening Oosterheerdt van de Zijlen vormden een perfecte samenwerking met werkzaamheden rondom het podium. Het college van B en W verleende assistentie plus speelgroep Leek en het bestuur van podium Nienoord Leek.  Ook drie leerlingen van de Woldborg van RSG de Borgen  en een burger uit Leek die zich spontaan via de site van NL Doet hadden aangemeld sloten zich aan. Het was prachtig om te zien hoe cliënten, college, leerlingen, vrijwilligers kortom alle betrokkenen samen de handen uit de mouwen staken.  Zo werden o.a. takken uit de sloot gehaald, blad geharkt en opgeruimd en prullenbakken leeggehaald.

Alle werkzaamheden werden verricht onder muzikale begeleiding van DJ Rieks van de Zijlen zodat het podium gelijk in gebruik werd genomen.

Aan het eind van de activiteit heeft Burgemeester Berend Hoekstra officieel de nieuwe sleutel overhandigt aan het bestuur van Podium Nienoord Leek.

Uiteindelijk was iedereen het er over eens. Wat is het toch een prachtige plek in het mooie Nienoord bos met zo,n uniek openlucht podium. Nu het podium na de actie als herboren lijkt is het nagenoeg startklaar voor een nieuw seizoen met veel activiteiten op de agenda. Het eerste evenement is al op 11 april. Wilt u ook graag een activiteit organiseren op het podium het komend seizoen dan kunt U reserveren bij : Wim de Haas 06-13174668 of via de site podiumnienoord-leek.nl

5 Reacties

Back to top button