Bekerfinale op groot scherm in Leek onzeker, FOX wil €3000 voor weergave wedstrijd

LEEK – Bijna alles is geregeld om de bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle gratis te vertonen op een 12 m2 MEGA LED scherm op podium Nienoord op 3 mei aanstaande. Diverse partijen hebben hun medewerking toegezegd en helpen mee aan deze unieke gebeurtenis waarmee Leek zich wederom op de kaart zet.

Helaas werd organisatie Stichting Evenementen Westerkwartier (ook verantwoordelijk voor het 5 Mei Feest op Nienoord) vanmiddag onaangenaam verrast door een telefoontje van FOX Sports  met de mededeling dat er meer dan €3.000,– betaald moet worden om de wedstrijd überhaupt te mogen vertonen op het scherm. “Deze kosten passen helaas niet in onze begroting omdat we het evenement gratis toegankelijk willen houden voor iedereen!

Een aantal jaren geleden hebben we ook al een groot scherm op Nienoord geplaatst en toen moesten we betalen aan auteursrechtenorganisatie Videma en bedroegen de kosten nog geen 200 euro”. aldus organisatoren Mozes en Cazemier die hier nu weer vanuit waren gegaan.

Suggesties om dit financiële gat te dichten zijn welkom! Er zijn mogelijkheden voor sponsoren, adverteerders op het grote scherm en/of donateurs om dit unieke evenement toch door te laten gaan en gratis toegankelijk te houden. Het mega LED scherm, EHBO, huur Podium Nienoord, marketing, techniek, artiesten, beveiliging, vergunningen en aankleding zijn geregeld alleen deze fors hogere licentiekosten voor het vertonen van de wedstrijd waren dus niet voorzien….

Mocht u suggesties hebben of zelf de organisatie willen helpen laat het dan weten via deze pagina.

   
Back to top button