Veel top entertainment tijdens vierdaags Pinkster Festival in Leek

LEEK – Na door omstandigheden drie jaren te zijn uitgeweken naar het Evenemententerrein tegenover de Rabobank, keert het Pinkster Festival Leek, dit jaar van vrijdag 22 mei tot en met maandag 25 mei, terug naar de oorspronkelijke en jarenlang succesvolle locatie, De Tip.

’Hiermee spelen alle activiteiten zich weer in een compacter gebied af. Een wens van de kermisexploitanten, ondernemers en de Leekster horeca’, zo vertelt Jacob Veenema, directeur eigenaar van Sportcentrum Leek en organisator van het Pinkster Festival Leek op De Tip. ’De publiekstromen, als gevolg van de drie jaren gehanteerde opstelling, trok onbedoeld de mensen weg uit het centrum. Alle betrokkenen zijn het er over eens dat dit nu, de oude koers zeg maar, de beste oplossing is en door het compactere gebied waar alles zich afspeelt, en kermis, de feesttenten, horeca, markt en ondernemers een betere aansluiting hebben, nóg meer toeschouwers naar Leek doen gaan trekken gedurende de eeuwenoude Pinkstermarkt en –kermis’.

Gevarieerd entertainment aanbod

Het al jaren door velen geliefde Pinkster Festival Leek, immer garant voor veel genieten en plezier, kent dit jaar weer een gevarieerde samenstelling aan top entertainment.  Het programma voor vrijdag 22 mei is vooralsnog een grote verrassing voor het publiek. Eén ding is al wel zeker, Dries Roelvink komt

Op 14 mei wordt bekend gemaakt waarmee het Pinkster Festival Leek ongetwijfeld verrassend van start gaat!

Zaterdag 23 mei vanaf 20.00 tot 02.00 zorgt de topband Hanky Panky’s Party Machine, de viermans formatie mét twee prachtige zangeressen, ervoor dat het een daverende avond wordt in de feesttent op De Tip. Met het zeer allround repertoire van hits van nu tot de bekende feestknallers zijn zij van alle markten thuis. DJ Olaf, geliefd en bekend in de regio, vervolmaakt deze topavond. In de middaguren, vanaf 14.00 uur, zijn er vele en diverse sportdemo’s  op De Tip. Medewerking hieraan verlenen ProFit Leek, Sportcentrum Leek en diverse sportverenigingen uit Leek en omstreken.

Zondag 24 mei vanaf 20.00 uur tot 02.00 uur is de ‘Nacht van Leek’. Gedurende deze ’Nacht van Leek’ zijn de feestmakers bij uitstek en al jaren zeer geliefd tijdens de Pinksterfeesten, Papa di Grazzi, de grandioze smaakmakers. Goede wijn behoeft geen krans en zij hebben de sporen op het gebied van feesten en genieten al meer dan ruimschoots verdiend! Naast de onvolprezen feestmakers zijn de populaire DJ Olaf, Clown Joepie en Guitar Man van de partij. Hetgeen een top avond en nacht belooft!

Tevens vindt zondag 24 mei de 3e Pinkster Oldtimerrit plaats. Ruim honderd oldtimers, auto’s en motoren, starten om 11.00 uur vanaf het Evenemententerrein om aansluitend een tocht te maken door de prachtige omgeving. Na terugkomst worden op zowel op het Evenemententerrein als op De Tip de oldtimers geshowd en kan het publiek de veelal fraaie voertuigen van nabij bewonderen.

Pinkstermaandag 25 mei van 12.00 uur tot 18.00 uur is RadioNL, dat het 10-jarig jubileum viert, van de partij in de feesttent op De Tip. Live radio met DJ Olaf vanuit de tent en met live optredens van een scala aan artiesten, o.a. De Dikdakkers, Harten Tien, Kevin Smit, Evert Baptist, Hessel Wijkstra, Bert Zwier, Meriam Bruggink, Niels Span en vele anderen. Ook worden diverse interviews live vanaf de Pinkstermarkt gehouden. Vanaf 10.00 uur kan men reeds in de sfeervolle feesttent terecht om alvast in de stemming te komen voor een absolute topdag op het Pinkster Festival Leek.

Pinkster Festival Leek is op 22 tot en met 25 mei op locatie De Tip, naast de kermis, en kent álle dagen gratis entree voor het publiek! Zie voor alle informatie www.pinksterfestivalleek.nl.

Pinksterweekend 2014

   
Back to top button