Stichting Landgoed Nienoord formeel eigenaar Familiepark en Infocentrum

LEEK – Op vrijdag 22 mei vindt de overdracht plaats van het Familiepark Nienoord en Infocentrum Nienoord aan Stichting Landgoed Nienoord. De gebouwen worden verkocht voor het symbolisch bedrag van € 1, -. Het eigendom is hiermee formeel overgedragen aan Stichting Landgoed Nienoord.

Dit is een belangrijke stap in de verdere professionalisering van landgoed Nienoord. Jarenlang was het Familiepark in eigendom van de gemeente en werd het recreatiepark verhuurd aan de stichting. De gemeenteraad heeft begin april besloten om het Familiepark en het Infocentrum af te stoten. De stichting krijgt met de verkoop meer armslag in de bedrijfsvoering en kan sneller inspelen op nieuwe marktontwikkelingen. De gemeente blijft wel eigenaar van de ondergrond. De grond is in erfpacht uitgegeven voor de duur van 35 jaar. Stichting Landgoed Nienoord betaalt jaarlijks aan de gemeente een erfpachtcanon.

Zwemkasteel

Het Zwemkasteel blijft wel in eigendom van de gemeente. Stichting Landgoed Nienoord neemt het onderhoud en beheer voor haar rekening. De gemeente blijft hierbij nauw betrokken.

   
Back to top button