Dag 1 Modderspelen bij Expeditie Nienoord lekker vies (Video)

LEEK – Afgelopen zondag 14 juni was het zo ver, de grote opening van de nieuwe attractie van Familiepark Nienoord: Expeditie Nienoord! Met de Modderspelen werd de aftrap gegeven van deze nieuwe educatieve avonturen wandelroute door de natuur van Landgoed Nienoord. Het hoofd ingrediënt was duidelijk: Modder!

Om 11 uur was het grote moment daar. De burgemeester heeft in zijn openingswoord de subsidieverstrekkers bedankt en stond onder begeleiding van Nieno en het Expeditie Varken klaar om het lintje voor de poort van Expeditie Nienoord door te knippen. Onder spetterende muzikale begeleiding van DJ Nick van Putten stormden alle kinderen vervolgens richting de modder!

Na een spannende Blubberestaffete en het balanceren over boomstronken en stapstenen door het water kon iedereen pas écht los. Speciaal voor de gelegenheid was er een groot modderbad aangelegd midden op Expeditie Nienoord en was de brandweer aanwezig om dit bad lekker nat te houden. Twee paarden trokken kinderen en ook een paar stoere papa’s en mama’s op een mat door de modder, waardoor er heel veel Moddermonsters onstonden! De grote winnaar van de dag was Isabeau Minnema van 10 jaar oud (zie foto). Zij werd het aller aller viest en werd uitgeroepen tot Moddermonster van de dag. Isabeau won met deze titel een leuke goed gevulde survivalbox.

Iedereen die na het geklieder weer lekker schoon wilde worden kon nog snel even van de buikschuifbaan af glijden om ondertussen lekker schoon gesproeid te worden door de brandweer. Na het nuttigen van een broodje, pannenkoek of marshmallow die je zelf kon bakken boven de vuurplaats onder leiding van Scouting Leek kon iedereen na een zeer geslaagd evenement weer lekker fris naar huis.

Ben je benieuwd geworden naar andere leuke evenementen in Familiepark Nienoord of Zwemkasteel Nienoord? Kijk in de Landgoedkalender op www.landgoednienoord.nl.

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

   
Back to top button