Werkzaamheden Samuël Leviestraat eerder klaar dan gepland, weg weer open!

LEEK – De nieuwe inrichting is gereed en de Samuël Leviestraat in Leek is eerder dan verwacht weer opengesteld voor het verkeer. Het deel van de Samuël Leviestraat tussen Albert Heijn en Lidl was ingericht als zogenaamd shared space-gebied. Over deze nieuwe inrichting kwamen veel vragen binnen bij de gemeente.

Veel weggebruikers voelden zich niet veilig in het gebied. Dat kwam vooral omdat de duidelijkheid verdwenen was. Voorheen had iedereen zijn of haar deel van het openbare gebied; de voetganger het voetpad, de fietser het vrij liggend fietspad en de automobilist de rijbaan.

Aanpassingen

Op basis van de binnengekomen vragen en opmerkingen en gevoerde gesprekken is de Samuël Leviestraat wederom aangepast. De aansluiting van het fietspad op de rijbaan is verlegd naar de kruising met het Molenkanaal waar een brugsuggestie is gemaakt. Deze brugsuggestie markeert de entree van het centrum.

De kruisingen met de Pulvertorenstraat en de parkeerplaats zijn gelijkwaardig gemaakt en de centrale voetgangersoversteekplaats is gemarkeerd met zogenaamde ‘glow in the dark’-stenen. Deze stenen zijn overdag wit en lichten in het donker groen op. De Samuël Leviestraat wordt, vanaf de Pulvertorenstraat tot aan het Boveneind, eenzijdig begeleid door blokhagen. Deze hagen worden in het najaar nog aangeplant.

Omdat twee bestaande invalidenparkeerplaatsen midden op het parkeerterrein nauwelijks werden gebruikt, zijn deze vervangen door vier gewone parkeerplaatsen.

Project Leek-Nietap

Dit is een deelproject van de Intergemeentelijke Structuurvisie Leek-Roden en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Regio Groningen-Assen en aanvullende bijdragen van Provincie Groningen en Provincie Drenthe. De eigen bijdrage bestaat voornamelijk uit projectonderdelen waar de gemeenten al middelen voor gereserveerd hadden. Dit maakt het voor de gemeente Leek en Noordenveld mogelijk in deze financieel krappe tijden het centrum Leek-Nietap op te knappen. Regio Groningen-Assen ondersteunt en initieert projecten die een duidelijke toegevoegde waarde leveren aan de ontwikkeling van haar ambities in de regio. GA Regio Groningen-Assen ontdekken! www.regiogroningenassen.nl

Vind jij dat de situatie overzichtelijker is geworden na de verbeteringen? Laat je reactie hieronder achter.

   
Back to top button