Bewoners Nijenoertweg/Lindensteinlaan niet blij met nieuwe ‘Hippe Hangplek’

LEEK – Omwonenden verzetten zich tegen de aanleg van een nieuwe hangplek op de hoek Nijenoertweg-Lindensteinlaan in Leek.

Deze overdekte hangplek moet de bestaande hangplek vervangen. Het object is ontworpen door leerlingen van het technasium Lindenborg. De bouw van deze ‘Hippe Hangplek’ wordt verricht door leerlingen van de Nijeborg. De bestaande hangplek bezorgt de buurtbewoners nu veel overlast in de vorm van lawaai tot diep in de avond, vernielingen, auto’s die door de straat scheuren en rondslingerend afval. Ook komt het voor dat jeugd op het fietspad gaat liggen en zijn er klachten over vrouwen en meisjes die worden lastiggevallen.

Volgens de omwonenden worden rond de hangplek dagelijks drugs verkocht aan jongeren die soms nog maar 14 jaar zijn. ,,Minderjarigen drinken er forse hoeveelheden bier die worden aangevoerd vanuit de Jumbo”, schrijven de bewoners aan de gemeenteraad. Zij zien geregeld hoe drugsdealers hier actief zijn. Tot grote ergernis van de buurt treedt de politie niet tot nauwelijks op bij klachten. ,,Als de politie komt, wordt ze uitgelachen. En dan is de drugsdealer alweer vertrokken.”

De buurt vreest dat de nieuwe hangplek een aanzuigende werking heeft op ‘ongewenst publiek’. Woensdagavond spreken de bewoners in aan het begin van de raadsvergadering.

Bron: DVHN
Foto: Google Maps

   
Back to top button