College B&W gemeente Leek willen personeel Beusmeat helpen

LEEK – B en W van Leek hebben hulp aangeboden aan vleesverwerker Beusmeat om via de intergemeentelijke sociale dienst personeel dat in juli wegens bedrijfssluiting op straat komt te staan, zo gauw mogelijk weer aan een betaalde baan te helpen.

In eerste aanleg is dit de taak van uitkeringinstantie UWV, zei CDA-wethouder Hans Morssink van economische zaken woensdagavond op vragen van PvdA-fractievoorzitter Michiel van der Linden. Ook het bedrijf zelf wil zoveel mogelijk medewerkers begeleiden naar ander werk. Dat is maandag toegezegd door de directie in een gesprek met burgemeester Berend Hoekstra en wethouder Morssink.

In totaal staat bij Beusmeat de werkgelegenheid van 130 mensen op het spel. Een deel daarvan woont in de gemeente Leek. Een ander deel is elders woonachtig. Volgens Morssink is er geen uitzicht op doorgang van het bedrijf na de zomer. ,,Het instorten van de Russische markt heeft helaas de genadeklap toegediend aan het bedrijf”, meldde de wethouder tijdens de raadsvergadering.

Bron: DVHN
Foto: Google Maps

   
Back to top button