60-jarig huwelijk voor echtpaar Delies-Heerema

LEEK – Burgemeester Hoekstra heeft zondagmorgen echtpaar Delies-Heerema uit Leek gefeliciteerd met hun 60-jarig huwelijksjubileum. Bé Delies is geboren op 26 april 1931 en Ally Heerema op 31 januari 1935, beiden in de stad Groningen.

Zij leerden elkaar kennen in 1949 doordat Bé Ally gratis een krentenbol gaf uit de bakkerskar. Sindsdien zijn ze bij elkaar gebleven. De heer Delies volgde zijn vader en is jarenlang werkzaam geweest als bakker. Toen Philips zich vestigde in Groningen is hij aangenomen als magazijnmeester/expeditie en heeft hij hier bijna 30 jaar in deze functie gewerkt.

Mw. Delies komt uit een slagersfamilie en heeft na de Mulo opleiding jarenlang op kantoor gewerkt bij Shell. Na de geboorte van de kinderen heeft zij zich jaren beziggehouden met het huishouden en opvoeden van de kinderen. Daarna is mevrouw Delies jarenlang werkzaam geweest in de thuiszorg als huishoudelijke hulp. Het echtpaar heeft 1 zoon en 3 dochters, waarvan de 1e dochter na de geboorte is overleden, 7 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen. Tot 2006 hebben ze in de stad Groningen gewoond en zijn daar diverse keren verhuisd.

Méér dan 20 jaar was Terschelling hun favoriete vakantiebestemming, waar ze een caravan hadden. Daarna reisden ze jaren naar hun geliefde Zwitserland. Maar hier bleef het niet bij. Met de nog vele reizen die kwamen, ontdekten ze nog vele andere landen binnen Europa maar ook daarbuiten, zoals Azië, Australië en zelfs Nieuw Zeeland.

De heer Delies heeft zich jarenlang ingezet voor de Protestantse Kerk in Groningen in verschillende functies. Met name de laatste jaren, toen ze nog in de stad woonden, waren er dagen dat er 40 km door de stad werd gefietst om de post van de kerk bij de leden te bezorgen. Voetbal kijken mag hij ook graag doen. FC Groningen is zijn favoriete club, waar hij jarenlang een seizoenkaart van had.

Mw. Delies is altijd bezig geweest. Altijd ‘zorgen voor’. Vrienden en vriendinnen van de kinderen waren altijd welkom. Voor iedereen was er altijd eten en drinken in huis. Velen kwamen er over de vloer. Daarmee zijn goede en slechte tijden beleefd, maar mevrouw Delies was het die altijd zei: ‘Als het getij verandert, moet je de bakens verzetten’. Ze was ook graag bezig met zelf kleren maken en de laatste jaren met pergamano. En zelfs de digitale wereld ontdekte ze nog, volgde hiervoor nog een computercursus in De Schutse.

In 2006 zijn ze verhuisd naar de gemeente Leek en hebben ze aan het ’t Spant in Tolbert gewoond en nu wonen ze met veel plezier in het complex Vaandrager aan de S. Leviestraat in Leek.

De huwelijksreis ging 60 jaar geleden naar Schiermonnikoog, een voor die tijd verre reis. I.v.m. de vakanties is het jubileum al op 9 juli gevierd met familie en vrienden; met een rondvaart over het geliefde Lauwersmeer, de Waddenzee én natuurlijk richting Schiermonnikoog. De dag werd afgesloten met een warm/koud buffet.

   
Back to top button