60-jarig huwelijksjubileum voor echtpaar Tjoelker-de Jong

LEEK – Op 7 februari a.s. is het echtpaar Jan Tjoelker en Johanna Lukasina Tjoelker-de Jong 60 jaar getrouwd.

De heer Tjoelker is geboren op 6 december 1932 in Rottevalle. Hij begon zijn werkzame leven bij het Provinciaal elektriciteitsbedrijf in Drachten als monteur voor ƒ 0,17 per uur. Na ca. een jaar werd dit uurloon verhoogd naar ƒ 0,24 per uur. Na enkele jaren heeft de heer Tjoelker promotie gemaakt en werd hij chef-monteur in de vestiging in Dokkum. Dit heeft hij 29 jaar gedaan. Met 59 jaar ging hij met pensioen.

Mevrouw Tjoelker-de Jong is geboren op 26 oktober 1933 te Leek. Na de lagere schoolperiode in Nietap ging zij naar de Mulo in Leek. Toen mevrouw Tjoelker 14 jaar was, moest zij thuis voor haar zieke moeder zorgen en daarbij het huishouden verzorgen. Mevrouw Tjoelker is heel creatief, zij mag graag (zijde) schilderen en tekenen en heeft hierin ook cursussen gegeven. Ook heeft ze wel honderden kaarten gemaakt.

Na de pensionering van de heer Tjoelker is het echtpaar naar Nietap verhuisd. Na 8 jaar verhuisden ze naar een appartement in het centrum van Leek waar ze al weer bijna 17 jaar met veel plezier wonen.

Het echtpaar heeft fijne herinneringen aan de vele reizen die zij hebben gemaakt, eerst met de caravan en later huisjes gehuurd. Ze zijn o.a. in Amerika geweest.

Het echtpaar heeft 1 dochter en 2 zoons gekregen, inmiddels zijn ze grootouders van 5 kleinzonen en 1 kleindochter. Zij werd Miss Noord in 2016. Ook zijn de heer en mevrouw Tjoelker overgrootouders van hun eerste achterkleinkind.

Ondanks de verminderde vitaliteit geniet het echtpaar van elkaar en alles om hen heen. Locoburgemeester Morssink feliciteert het echtpaar op 7 februari 2017 om 10.30 uur.

Back to top button