Gemeente start nieuwe procedure voor nieuwbouw varkensstal Zevenhuizen

ZEVENHUIZEN – Het college van B&W heeft in december 2014 een omgevingsvergunning verleend voor de nieuwbouw van een varkensstal op het perceel Dwarshaspel 15 te Zevenhuizen. Met deze omgevingsvergunning werd het mogelijk een nieuwe stal op te richten voor 2980 varkens.

Op 19 oktober 2016 heeft de Raad van State de verleende omgevingsvergunning vernietigd. De Raad van State heeft in haar uitspraak geoordeeld dat de gemeenteraad in de procedure voor het verlenen van de omgevingsvergunning niet op het juiste moment een zogenaamde verklaring van geen bedenking heeft afgegeven. De vergunning is dus niet op inhoudelijke maar op procedurele gronden vernietigd.

De gemeente Leek heeft nu beoordeeld of de oorspronkelijke aanvraag van 15 juli 2013 opnieuw in behandeling genomen kan worden. Hiertoe zijn alle gegevens uit de oorspronkelijke aanvraag gecheckt op het huidige beleid en de huidige wet- en regelgeving. De conclusie is dat deze aanvraag nog steeds vergunbaar is.

In de vergadering van 21 februari 2017 heeft het college van B&W van de gemeente Leek daarom besloten de procedure voor afgifte van een omgevingsvergunning voor nieuwbouw van een varkenshouderij aan de Dwarshaspel 15 in Zevenhuizen opnieuw op te starten.

Als eerste stap in de procedure wordt de gemeenteraad verzocht de ontwerp verklaring van geen bedenking af te geven. Als de gemeenteraad hiermee akkoord gaat, kan de ontwerp verklaring van geen bedenking, samen met de aanvraag omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit, opnieuw ter inzage worden gelegd voor een periode van 6 weken. Dit wordt bekendgemaakt en tijdens deze periode kan een ieder een zienswijze indienen.

   
Back to top button