Gemeente Westerkwartier hijst de vlag voor de Dag van de Rechten van de Mens

Zuidhorn – Op vrijdag 9 december hijst wethouder Bert Nederveen de mensenrechtenvlag. Dat doet hij bij het parkeerterrein vóór het gemeentehuis in Zuidhorn, om 09:00 uur. Hiermee wordt opgeroepen om rekening te houden met de rechten van anderen. De mensenrechtenvlag wappert het hele weekend in Zuidhorn.

Stilstaan bij de mensenrechten op elke 10 december
Op 10 december is het de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op dezelfde dag in 1948 nam de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aan. Sinds dat jaar staan we op 10 december stil bij de mensenrechten. Mensenrechten gaan over het recht hebben op een vrije mening, onderwijs, genoeg te eten en een dak boven je hoofd. Die rechten staan in de Grondwet en in internationale verdragen.

Gelijke mensenrechten
Wethouder Bert Nederveen: ”Alle mensen hebben gelijke mensenrechten, zonder onderscheid. Niet naar ras, kleur, geslacht, taal of godsdienst. Niet naar politieke of andere overtuiging of status. De een heeft niet meer rechten dan de ander. Dat lukt alleen als iedereen rekening houdt met elkaars rechten. Ieder persoon en elk onderdeel van de samenleving heeft daar een rol in.”

Actie Amnesty in Zuidhorn: samen schrijven tegen onrecht
Vrijdag 9 december is in Cultureel Centrum Zuidhorn de actie ‘Write for Rights’. Dit is een actie om samen brieven te schrijven aan autoriteiten om vreedzame actievoerders vrij te laten. Ook wethouder Bert Nederveen schrijft mee. De actie is opgezet door Amnesty. De schrijfmiddag start om 14:30 en duurt tot 18:30. Meer informatie staat op de website van In Het Westerkwartier.

   
Back to top button