Taxatiemiddag in Tolbert levert bijzonder object op

TOLBERT – In de CazemierBoerderij in Tolbert werd afgelopen zondagmiddag een taxatiemiddag georganiseerd onder de titel “Is t wat weerd?”

De publieke belangstelling was groot en door de drie deskundigen werden bijna 150 zeer verschillende objecten besproken en van een waarde voorzien. Hoewel er natuurlijk een aantal objecten in de rubriek “kitsch” of namaak viel, waren er ook positieve uitschieters.

Taxateur Erik Boerma ontdekte een aantal fraaie en wat zeldzamere voorwerpen in de rubriek antiek en volkskunst. Ook archeoloog Cuno Koopstra zag uitschieters voorbijkomen in de rubriek archeologie, aardewerk en porselein. Harm van Dijken, naast schilderijen ook deskundige op het gebied van maten en gewichten, kon echter zijn geluk niet op bij het zien van een zeer bijzonder gewicht uit ongeveer 1830. Het is een koperen gewicht van 3 kilo in een uitstekende conditie en zeer zeldzaam, omdat men vermoed dat er in deze vorm maar een stuk of drie in Nederland te vinden zijn. De waarde wordt nog nader uitgezocht, maar die ligt vermoedelijk boven de duizend euro.

De organisatie, bezoekers en taxateurs waren allen zeer tevreden over het verloop van de middag, dat daarom wellicht nog eens een vervolg krijgt.

   
Back to top button