20ste NienhuisSport KorfbalJeugdtoernooi van OWK: Jubileumwaardig succes

OOSTWOLD – Net als andere jaren is het weekend na het starten van de scholen en voor aanvang van de korfbalcompetitie weer het toneel geweest voor het KorfbalJeugdtoernooi van OWK uit Oostwold.

Zaterdag 22 augustus was het echter wel één voor de geschiedenisboeken, een moment waar een kleine vereniging als OWK, met circa 80 leden, trots op mag zijn.

Twintig edities geleden begon het toernooi door oprichter en OWK-er in hart en nieren: Henk Schuitema. Al snel werd het jeugdtoernooi van OWK een begrip in de omgeving en door diverse korfbalverenigingen gebruikt ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Na enkele jaren werd de organisatie al snel verder geprofessionaliseerd en uitgebreid met OWK-ers Cons de Mol en Anja de Vries. Met z’n drieën is de organisatie inmiddels zo goed op elkaar ingewerkt, dat er elk jaar teruggekeken kan worden op een heerlijk soepel lopend groot evenement. Zo ook dit jaar, de 20ste editie met elf deelnemende verengingen, 53 spelende teams en een verdubbeling van het inwonersaantal van Oostwold.

Na een live interview met RTV Noord, heerlijke korfbalwedstrijden en heerlijk weer, was het voorzitter Jan Batteram die Burgmeester Hoekstra van de gemeente Leek bij de Gaveborg en de prijsuitreiking, mocht verwelkomen. Uit handen van de Burgemeester ontving oprichter Henk Schuitema een mooie herinnering voor het bedenken, oprichten en 20 jaar organiseren van het Jeugdtoernooi. Vervolgens was het de burgemeester die de show stal en de prijswinnaars in de verschillende poules de prijs overhandigde en uitgebreid feliciteerde.

Foto: Chris Biemold

   
Back to top button