Drie woningen met starterslening bij project Heutink in Leek

LEEK – Het is nu mogelijk om een starterslening te krijgen voor de starterswoningen van het nieuwbouwproject  De Boomgaard  aan de Es en Kersenboom in Leek. Dit betekent dat starters op de koopwoningmarkt via de gemeente Leek een aanvullende lening van maximaal € 25.000 kunnen krijgen om een huis te kopen in dit nieuwbouwproject van Projectontwikkeling en Bouwbedrijf Heutink. De lening is alleen mogelijk voor de drie woningen van type Karmijn en Cerise die een koopprijs hebben onder € 170.000 vrij op naam. Er zijn al twee woningen onder optie, dus er is nu nog maar een woning met een starterslening beschikbaar!

Voordelen starterslening

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten (koopsom + bijkomende kosten) van de woning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen bij de bank. De Starterslening is een lening waarover de eerste drie jaar geen rente en aflossing betaald hoeft te worden en valt onder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Niet alleen jongeren komen in aanmerking voor een Starterslening. Iedereen die voor het eerst een huis koopt, kan een aanvraag doen. Een starterslening is zelfs mogelijk in combinatie met Leekster erfpacht van de grond, waardoor de woning nog beter bereikbaar wordt! Voor meer informatie over de Starterslening en de regeling kunt u kijken op ww.svn.nl/producten/starterslening of contact opnemen met de gemeente Leek.

Project de Boomgaard

Projectontwikkeling en Bouwbedrijf Heutink uit Genemuiden realiseert het project De Boomgaard op een fantastische plek in Oostindie, de nieuwste woonwijk van Leek. De Boomgaard bestaat uit twee blokjes van vier woningen aan de Kersenboom en 14 twee- en drie onder een kapwoningen aan de Es. De verkoop van de woningen verloopt voorspoedig. Er zijn al tien woningen gebouwd en binnenkort start de bouw van nog eens tien woningen. Er zijn nog slechts enkele woningen te koop. Het project De Boomgaard is in de verkoop bij Bruining en de Reus Makelaars in Leek en Thuis Nieuwbouwmakelaars in Groningen. Uitgebreide informatie over het bouwproject De Boomgaard kunt u vinden op www.deboomgaardleek.nl. Informatie over de nieuwe woonwijk Oostindie vindt u op www.woneninleek.nl.

   
Back to top button