OWK Oostwold wederom onderuit

OOSTWOLD – Dit weekend kwam de gehele selectie van NKC’51 uit Nijverdal naar Oostwold. OWK 1 en 2 moesten beiden optreden tegen NKC’51. Het was voor OWK belangrijk dat dezelfde inzet van vorige week werd voortgezet in deze wedstrijd. De koppen er goed bij en vooral je eigen spel spelen.

De wedstrijd begon gelijk op. NKC’51 had een hoog baltempo en benutte de kansen beter dan OWK, dat hier en daar slordige foutjes maakte. Na een stand van 4-4 namen de spelers uit Nijverdal brutaal het voortouw door maar liefst 6 keer achter elkaar te scoren. OWK kwam niet lekker in haar eigen spel en veranderde meerdere keren haar tactiek. De rust werd in gegaan met een nadelige stand: 4-10

In de rust pepte de coach de spelers op en werd er op gehamerd dat vooral het eigen spel goed en duidelijk moest worden gespeeld en volle inzet moest worden geleverd.

De 2e helft werd al een hele andere wedstrijd. OWK kwam beter in haar spel en benutte nu ook meer kansen. Nu wist OWK een paar keer achter elkaar te scoren, mede door inbreng van frisse wissels. OWK wist het nadelige verschil van 4-13 terug te brengen naar 10-14. NKC’51 had hier een slordige fase die OWK afstrafte. Dit was het moment dat de spelers uit  Oostwold deze lijn moesten doortrekken. Ook het publiek zag dat het OWK weer even voor de wind ging.

Echter, mistten de spelers gauw hierna veel kansen en gaf NKC’51 zich niet zomaar gewonnen. NKC’51 scoorde 5 keer achter elkaar en sloot hiermee de wedstrijd af met 10-19.

Een slechte wedstrijd van OWK waar, ook tegen deze goede titelkandidaat voor de 1e klasse, meer in had gezeten. Deze 2e competitiewedstrijd zal weer geanalyseerd worden en van de fouten wordt geleerd. Belangrijk is om volgende week punten te pakken. Volgende week zondag 14 septembermoet OWK 1 aantreden in Assen tegen AVO 1 om 14:30 op Sportcomplex Marsdijk