LEEK – Afgelopen dagen is er in de Topsporthal door vele mensen hard gewerkt om de hal te transformeren naar een ware Basketball Arena zodat de basketballers van Donar er woensdagavond kunnen spelen voor de Europe Cup tegen de Franse club Le Portel.

Maandag is begonnen met het neerleggen van de speelvloer, zijn er extra anker punten aangebracht zodat de baskets volgens norm verankerd konden worden en is gestart met het opbouwen van de tribunes met in totaal plek voor 2800 toeschouwers.

Extra kosten
Donar is erg blij dat ze hier in Leek de wedstrijd kunnen spelen maar door alle extra verplichtingen, werkzaamheden en de minder grote capaciteit dan het MartiniPlaza zorgt deze wedstrijd en die in Leeuwarden voor zo’n 35 duizend euro aan extra kosten. Dit brengt niet direct gevaar met zich mee maar de club heeft dit liever niet al te vaak, al is er nu wel een compleet draaiboek gereed voor wedstrijden van deze omvang in Leek.

Fit team
Aldus hoofdcoach Erik Braal staat er morgen een serieuze wedstrijd op de planning tegen een sterke en goed verdedigende ploeg waar Donar nog een behoorlijke kluif aan heeft. Het team is voor zover als mogelijk fit en iedereen speelt morgen. Martin de Vries, bestuurslid technische zaken vult aan, ‘Donar speelt morgen op haar eigen vloer uit de MartiniPlaza en er is bewust gekozen voor blauwe tribune stoeltjes dus daar kan het niet aan liggen.’

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com