OWK wint met 1 punt verschil van Wez Handich/DOW te Rottevalle

ROTTEVALLE/OOSTWOLD – Na het verlies in de eerste competitiewedstrijd mocht de selectie van OWK dit weekend naar Rottevalle afreizen voor een wedstrijd tegen oude bekende Wez Handich/DOW.

Veel mooie en spannende wedstrijden werden er in het verleden al gespeeld tegen deze ploeg waarbij OWK vaak als winnaar uit de bus kwam. Behaalde resultaten in het verleden bieden echter geen garantie voor de toekomst, dit geldt ook zeker in de sport. Zaak dus voor de rood-witten om vanaf het begin van de wedstrijd tot aan het laatste fluitsignaal er als team te staan en te strijden voor de punten.

Na de mooie winstpartij van het 2e team mocht het 1e team binnen de lijnen treden en laten zien waarvoor ze naar Rottevalle waren gekomen: 2 punten. Het was de thuisploeg die de score opende door te profiteren van een verdedigend foutje van OWK, 1-0. Een afstandschot van OWK-zijde bracht de stand echter direct weer gelijk. Na tien minuten was het OWK die als eerste een gaatje wist te slaan naar 2-4 door zowel een strafworp als een vrije worp te benutten. Tien minuten daarna werd dit verschil zelfs verdubbeld naar 4 punten verschil, 3-7. De Cinx formatie had op dat moment het betere van het spel en het leek er even op dat het een relatief makkelijke middag ging worden. Wez Handich/DOW is echter een ploeg die niet snel opgeeft en wist zich met goede aanvallen terug te knokken naar 7-9, wat tevens de ruststand was.

Coach Michel Daling was tevreden over het spel van zijn ploeg maar hamerde erop dat we er nog lang niet waren. De verdedigende fouten eruit, dan hoefde deze wedstrijd absoluut niet verloren te gaan.

De thuisploeg kwam als beste uit de kleedkamer, na vijf minuten spelen was de stand recht getrokken naar 9-9 en waren alle kansen weer gelijk. Met twee afstandschoten wist OWK wederom een voorsprong te maken. Het eerste aanvalsvak liet het op dat moment afweten in de afronding waardoor ook deze 9-11 voorsprong door Wez Handich/DOW werd rechtgetrokken. Als één team ging OWK echter door, vastberaden om met twee punten naar huis te gaan. Dit resulteerde wederom in een voorsprong, eentje die niet meer werd weggegeven, 13-16. Wez Handich/DOW kwam nog erg dichtbij maar OWK wist de wedstrijd uit te spelen en met een 15-16 eindstand de eerste punten van dit veldseizoen verdiend binnen te halen.

Volgende week staan er thuiswedstrijden op het programma.

Om 11.30 uur begint op sportpark Oostwold OWK 3 tegen Roreko 2, gevolgd door OWK 2 tegen TFS 2. Om 14.30 wordt de wedstrijd van OWK 1 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 gestart. Ook in deze wedstrijden zullen de OWK teams weer alles uit de kast halen om de punten in eigen huis te halen, alle steun is hierbij welkom.