Adonis in top 10 wereldranglijst op WK China

DRACHTEN – Vier teams van Adonis Sportacrobatiek Drachten zijn net teruggekomen in Nederland, na een kleine twee weken in China te hebben doorgebracht.

Daar worden momenteel de Wereld Kampioenschappen Acrogym gehouden, waar deze teams in de categorie Junioren uitkwamen. Zij hebben in drie wedstrijden in Nederland moeten bewijzen goed genoeg te zijn om Nederland te vertegenwoordigen op dit grote evenement. Het WK werd gehouden in Putian, aan de Chinese kust, waar de beste teams van over de hele wereld met elkaar kwamen strijden. In twee wedstrijddagen draaiden alle teams een balans- en een tempo-oefening. De gecombineerde punten van deze twee oefeningen bepaalden of een team de derde dag in de finale mocht uitkomen. In elke categorie, hoe groot ook, mochten maar ácht teams naar de finale.

Gymnasten en trainers van Adonis waren erg tevreden over de oefeningen die de teams van deze vereniging wisten neer te zetten in dit supersterke deelnemersveld. Een van de teams die hieraan mee deed was het damestrio van Demi Vogel uit Nieuw Roden. Met haar partners Lisa Vermaning en Melissa Dijkstra kwam zij uit in de leeftijdscategorie Age Group 2, van 12 tot 18 jaar. Met hun oefeningen wisten zij maar liefst tiénde van de wereld te worden in deze (heel grote) categorie. Deze uitslagen bewijzen dat Adonis hard aan de weg timmert : de gymnasten van Adonis zijn duidelijk teams om internationaal rekening mee te houden.

Foto 1 : Alle teams van Adonis Sportacrobatiek in China.
Foto 2 : trio Demi, Melissa & Lisa in actie

 

   
Back to top button