Quick’21 – Sparta eindigt in 18-12

OUDEGA – Afgelopen zaterdag speelde Sparta de eerste, uit een reeks van zeven, returnwedstrijd in de Tweede Klasse B. Tegenstander het bekende Quick’21 uit Oudega. De afgelopen jaren spelen Sparta en Quick vrijwel iedere competitie tegen elkaar, zowel op het veld als in de zaal.

Voor Sparta is Quick een soort ‘’angstgegner’’. Veelal spannende wedstrijden waarbij Quick bijna altijd aan het langste eind trekt. Zo ook vandaag, in een gelijk opgaande eerste helft, kon Sparta het de tweede helft niet meer bolwerken en verloor, iet wat geflatteerd, met 18-12.

Sparta startte voortvarend en pareerde de eerste aanvallen van de Friezen en kon daardoor zelf op een 0-2 voorsprong komen. Daarna wist ook Quick’21 het gat van de korf te vinden. Sparta nam in het begin van de eerste helft telkens het initiatief, maar kon niet echt loskomen van het stevige verdedigen op de ballijn. Bij een stand van 3-6 soorde Quick, mede door fouten in de Spartaanse verdediging, vijf maal op rij en boog zo hun achterstand om in een 8-6 voorsprong. Beide ploegen scoorden daarna voor rust nog een keer.

In de rust werd er op gehamerd dat Sparta positief moest blijven en moest denken aan de dingen die er de afgelopen periode getraind waren. In de tweede helft wist Quick al vlug vier keer te scoren tegen maar een goal van de Zevenhuisters. Dit was op dat moment een tik dit de ploeg van Leo van der Lei niet meer te boven kwam. Sparta kwam nog een keer terug tot vier goals verschil (16-12), maar kon het tij niet meer keren. Het einde van de wedstrijd was aan beide kanten rommelig en zo floot scheidsrechter Veenstra af bij een 18-12 eindstand.

Komende zaterdag zal de Zevenhuister hoofdmacht weer thuis aantreden, tegenstander in de Rodenburghal is het Friese Harich. Een ploeg waar Sparta ook dit seizoen op het veld en in de zaal al eens tegen gespeeld heeft, de tussenstand is op dit moment 1-1. Het belooft dus een spannende ontmoeting te worden. Deze wedstrijd zal rond de klok van 19.30 uur starten. Graag tot dan.