Rodenburg wint in spannend duel van titelkandidaat ZKC

ZUIDWOLDE/LEEK – Afgelopen weekend reisde de Rodenburg selectie af naar Zuidwolde om het daar op te nemen tegen ZKC 1 en 3. Het tweede begon tegen ZKC 3. Na een korte beginfase waarin de stand steeds in balans bleef liep ZKC 3 uit naar een ruime voorsprong in de rust. De tweede helft was de wedstrijd in balans, maar het verschil van de rust bleef in stand. Uiteindelijk won ZKC 3 terecht met 19-12.

Aansluitend namen de eerste teams het tegen elkaar op. Beide teams waren deze competitie nog ongeslagen, maar op het veld won ZKC ruim van Rodenburg. Vandaag was het dus zaak om een stuk scherper te spelen dan tijdens de veldwedstrijd.

Rodenburg nam direct het initiatief en scoorde van afstand de 1-0. Via een strafworp maakte ZKC al snel gelijk. Tot de 5-5 werd er maximaal 1 doelpunt voorsprong behaald door beide teams. ZKC probeerde met fel verdedigen en veel lichamelijk contact Rodenburg uit de wedstrijd te halen. Dit lukte ZKC uiteindelijk niet. Rodenburg bleef rustig en geduldig aanvallen en wist uit te lopen naar een 7-10 voorsprong. Helaas lukte het Rodenburg niet om op vier doelpunten verschil te komen, ZKC kwam terug in de wedstrijd en maakte uiteindelijk de 10-10. Duidelijk was, wat van tevoren verwacht was, dat dit een ‘close’ wedstrijd zou worden. Vlak voor rust maakte ZKC de gelijkmaker en pakte uiteindelijk zelfs de voorsprong. Er werd gerust met een 13-12 tussenstand.

In de rust zette Rodenburg zichzelf weer op scherp, fouten moesten er uit en ze moesten zich onder de druk vandaan spelen. Daarnaast moest er wat gedaan worden aan de strafworpen en vrijeballen, daar had ZKC 5 van de 13 doelpunten uit gescoord.

Aan het begin van de tweede helft scoorde Rodenburg vrij snel de gelijkmaker. Daarna was het weer de beurt aan ZKC om de voorsprong te pakken. Tot aan de 17-17 kwam ZKC steeds op 1 doelpunt voorsprong maar maakte Rodenburg daarna vrij snel weer gelijk. Toen kantelde de score en nam Rodenburg de leiding en wist zelfs een voorsprong van 2 doelpunten te pakken, 18-20. Ook nu was de voorsprong weer van korte duur en kwam ZKC weer snel gelijk. Er werd weer om en om gescoord tot 22-22, maar het was weer Rodenburg die steeds de voorsprong pakte. Ook het 23e doelpunt werd weer door Rodenburg gemaakt. ZKC voelde de tijdsdruk en probeerde te forceren om snel de bal te veroveren. Rodenburg speelde dit goed uit en zag daardoor kans om uit de ruimte een doorloopbal te scoren. Met nog minder dan een minuut te spelen en een voorsprong van twee doelpunten leek de overwinning binnen. ZKC zag geen kans meer om te scoren en na de daaropvolgende aanval van Rodenburg floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.

In een spannende wedstrijd won Rodenburg met 22-24, het collectief van Rodenburg was hierbij de doorslaggevende factor.

Aanstaande zaterdag staat de laatste wedstrijd van 2017 op het programma. Rodenburg zal dan de selectieteams van DTG ontvangen in de Rodenburghal. Om 18:30 starten de tweede teams en aansluitend zullen Rodenburg 1 en DTG 1 het om 19:45 tegen elkaar opnemen.