Politie en brandweer waarschuwen voor nieuwe babbeltruc na rookmelderplicht

Landelijk – Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht op alle verdiepingen van woningen in Nederland. Sinds de nieuwe wetgeving komen zogenaamde ‘rookmelder-inspecteurs’ bij woningen langs om te controleren op de aanwezigheid van rookmelders in de woning.

Dat doen ze met de smoes dat ze zogenaamd even komen controleren of bewoners conform de wettelijke verplichting al rookmelders hebben geïnstalleerd. Dit is echter een truc: eenmaal binnen hopen de oplichters zo met jouw waardevolle bezittingen aan de haal te gaan of zwakke beveiliging te traceren. De politie en brandweer waarschuwen mensen dat dit gaat om een nieuwe babbeltruc.

Bel 112
De gemeente, politie en brandweer contoleren niet (zomaar) op rookmelders. Wel zijn er woningcorporaties die rookmelders instaleren of hierop controleren. “Dit zal altijd vroegtijdig en officieel door de woningcorporatie zelf worden gecommuniceerd”, aldus de politie. Als er toch verdachte mensen aan de deur komen om op rookmelders te contoleren, bel dan meteen 112.

Lees ook: Rookmelders per 1 juli 2022 ook in bestaande bouw verplicht, dit worden de regels

   
Back to top button