Auto met boot geschaard op de A7 bij Leek (Video)

LEEK – Woensdagavond rond half acht is er op de A7 ter hoogte van Leek een auto met daarachter een boot trailer met boot er op geschaard.

Net na de oprit bij Leek begon het voertuig door onbekende oorzaak te slingeren, en na de nodige stuurcorrecties kon de bestuurder van de auto hem niet meer onder controle krijgen, met als gevolg dat de combinatie begon te glijden en half op de vluchtstrook tot stilstand kwam en de boottrailer gekanteld was. Het echtpaar uit Delfzijl had een dagje gevaren op de Friese wateren als afsluiter van de zomer en was met de boot onderweg naar huis om het te stallen. De boot, trailer en de auto raakte aardig beschadigd en moesten allemaal worden afgesleept door een berger. Berger Poort uit Hoogkerk is met twee vrachtwagens ter plaatse gekomen en hebben eerst de trailer met boot rechtop gezet en vervolgens de boot op de berger getakeld. De auto is achterop de lepels van de vrachtwagen geplaatst en zo ook afgesleept.

Tijdens de bergingswerkzaamheden was de oprit deels afgesloten en was de rechter rijstrook dicht, Rijkswaterstaat en de politie begeleide het verkeer. De VOA is ter plaatse gekomen om het een en ander op papier te zetten. Het echtpaar uit Delfzijl was erg geschrokken maar kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. Na ongeveer twee uur zat de klus er op en was de weg weer helemaal vrij gegeven.

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

   
Back to top button