Domper voor Leekster Eagles

LEEK – Vrijdagavond stond de wedstrijd tegen ZVV Urk op het programma. Om nog een beetje aansluiting te houden moest er vanavond gewonnen worden.

Komt ook nog bij dat de uitwedstrijd tegen Urk verloren was en dus was het tijd voor revanche. Leekster Eagles begon vrij gehavend aan de wedstrijd want zowel Handrit Hoxhaj, Petrit Hoxhaj, Karim Layeb, Stefan Brouwer en Erwin Mensink ontbraken om verschillende redenen.

De eerste helft was een vrij open wedstrijd van beide kanten. Beide ploegen zochten de aanval en lieten daardoor in hun rug veel ruimte waar beide ploegen van konden profiteren. Zo kregen beide ploegen in de eerste helft behoorlijk wat kansen om te scoren maar het vizier stond nog niet op scherp. Leek was al gehavend, maar daar kwam in de eerste helft nog een domper bij toen Wasim el Baroudi moest uitvallen met een blessure.

De eerste helft leek op 0-0 af te stevenen maar helaas wist Urk in de laatste minuut toch nog een gaatje te vinden in het doel van de goed keepende Henri Rodenburg. 0-1 (Kees de Boer). De tweede helft begon niet zo goed voor de Eagles want na 3 minuten stond het 0-2 voor Urk, met opnieuw een goal van Kees de Boer. Zo moest Leek weer vol in de achtervolging om een nieuwe zeperd te voorkomen. Dit ging vrij moeizaam. Leek probeerde van alles maar de verdediging van Urk stond vrij goed zodat er bijna geen doorkomen aan was. Doordat Leek vol ging aanvallen kon Urk op zijn gemak counteren maar daar wisten de Eagles niet goed mee om te gaan.

Vijf minuten voor tijd leek er toch weer een beetje hoop terug te komen nadat Mo Bellghroup de aansluitingstreffer wist te maken 1-2. In de laatste fase ging Leek spelen met Marwin van Wijk als vliegende keeper bij balbezit. Dit had uiteindelijk succes want op 20 seconden voor het eind scoorde Freddie van der Velde de 2-2. Toch een punt zou je denken maar niets was minder waar want door een foutje van keeper Henri scoorde Urk een paar seconden later toch nog de winnende 2-3.
Een grote domper voor de Eagles waar toch is gebleken dat als er teveel sterkhouders ontbreken het tegen iedere tegenstander zeer lastig wordt. We zullen nu alle zeilen moeten bijzetten om nog in aanmerking te komen voor een play-off plek.