Verliezen en winnen in één weekend bij Leekster Eagles

LEEK – Afgelopen vrijdag 12 januari speelde het eerste team van Leekster Eagles uit in Ansterdam tegen Het Knooppunt 2.

In de eerste helft werd er prima gespeeld. Amine Ajouaou wist de 0-1 op het scorebord te zetten na elf minuten speeltijd. Acht minuten later was het ‘T Knooppunt die de stand weer gelijk wist te trekken. Met twee gele kaarten op zak mocht Leekster Eagles aan de tweede helft beginnen.

Katrim Layeb wist in de tweede helft na een doelpunt van ‘T Knooppunt de stand weer gelijk te trekken naar 2-2. Daarna gingen de Eagles strijdend ten onder. Met een eindstand van 6-2 was de wedstrijd gespeeld en konden de Eagles hun wonden likken.

Spelers Leekster Eagles: Erwin Mensink, Jeroen de Haan, Amine Ajouaou, Luciano Matulessy, Freddie van der Velde, Delano Dussel, Mehdi Charaf-Eddine, Fabio de Matos Fernandes en Karim Layeb.

Agenda:
Vrijdag 19 januari Leekster Eagles – ZVV Hovocubo 2 20.30 uur, Sportcentrum Leek
Vrijdag 2 februari Leekster Eagles – Salaam 21.30 uur, Sportcentrum Leek
Vrijdag 9 februari White Stones – Leekster Eagles 21.30 uur,  De Watertoren Egmond aan Zee

Zaterdagmorgen stond een delegatie van Leekster Eagles alweer op tijd (10.00 uur) op de vloer in Franeker om aldaar, nadat ze afgelopen donderdag de voorrondes hadden gewonnen, het vervolg van de jaarlijkse OFK (Open Fries Kampioenschap) te spelen. De mannen stonden op scherp en wisten de voorrondes, soms door middel van strafschoppen door te komen. Nadat in de halve finale Hoogeveen werd uitgeschakeld kwamen ze in de finale tegenover Flamingo uit Leeuwarden te staan. Uiteindelijk werd deze laatste wedstrijd gewonnen met 3-1 en mochten de Eagles de beker mee naar huis nemen.

Spelers Leekster Eagles: Age Wim van der Zee, Amine Ajouaou, Karim Layeb, Jeroen de Haan, Fabio de Matos Fernandes, Selwyn Slotegraaf en Mehdi Charaf-Eddine