Zevenhuizen krijgt natuurspeelplaats

ZEVENHUIZEN – Na Leek en Tolbert krijgt ook Zevenhuizen een natuurspeelplaats. Deze plaats vervangt een aantal speelterreinen in het dorp.

Ieder jaar worden de speeltoestellen en de betreffende ondergrond gekeurd door de gemeente Leek. Daarbij wordt gelet op de veiligheid voor spelende kinderen en eventueel noodzakelijke reparaties. Dit jaar bleek een aantal toestellen in Zevenhuizen aan vervanging toe te zijn.

In overleg met de Vereniging voor Dorpsbelangen DES zijn de wensen van het dorp en van de gemeente besproken. Daarbij is rekening gehouden met noodzakelijke bezuinigingen op het onderhoud van speelterreinen.

Besloten is een aantal kleinere speelplekken op te ruimen en een nieuwe, grote natuurspeelplaats aan te leggen aan de Bremstraat. In de dorpen Leek en Tolbert zijn al met succes vier natuurspeelplaatsen aangelegd.

In Zevenhuizen blijven op enkele plekken nog kleine speeltoestellen gehandhaafd. Aan de Meester Reijntjesstraat zijn dat een schommel en duikelrek, aan de Flinten een traditioneel combinatietoestel met schommel, aan de Grote Veenbrandstraat een duikelrek en aan het Bosplantsoen (op het veld achter school de Delta) een basketbalpaal en volleybalnet.

Foto: Google Maps, speeltuin aan de Bremstraat

   
Back to top button