Sparta Zevenhuizen stunt tegen koploper

LEEK/ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie wederom een belangrijke wedstrijd om lijfsbehoud in de Tweede Klasse.

Tegenstander deze zaterdagavond was kampioen Oerterp/VKC, een lastige tegenstander op papier. Bij winst zou Sparta nog altijd mee doen, maar bij verlies zou degradatie vrijwel zeker een feit zijn. Rond de klok van half 8 floot scheidsrechter Brouwer voor aanvang van de wedstrijd.

In een bomvolle Rodenburghal was het Sparta dat de score opende. De Friese combinatieploeg  trok vrijwel direct gelijk. Het spelbeeld bleef tot 5-5 gelijk opgaan, Sparta scoorde de voorsprong en daarna trok Oerterp/VKC gelijk, daarna werden de Zevenhuisters heer en meester rond de korfzone en kreeg de kersverse kampioen niets meer voor elkaar. Gestaagd liep de ploeg uit naar 9-5, waarna Oerterp/VKC de laatste goal voor rust maakte.

In de rust sprak coach Mark Nijenhuis vol lof over de strijdlust van zijn pupillen. Volhouden en doordrukken zoals tijdens de training besproken was. ‘’Clean’’ blijven rond de korf en zorgen dat de Friezen niet via vrije ballen alsnog in de wedstrijd zouden komen.

Na rust stoomde de Spartaanse trein door en vergrootten zij het gat naar 12-6 alvorens de blauwhemden weer iets terug deden. Via 14-7 en 16-8 speelde Sparta zichzelf uiteindelijk naar een welverdiende 17-11 overwinning.

Echter bleek na de wedstrijd dat concurrent Vlug&Vaardig ook de punten had gepakt tegen Udiros, waardoor Sparta op zaterdag 10 maart de allerlaatste kans heeft om te laten zien dat zij thuis horen in deze klasse. Deze extreem spannende ontknoping wacht. De wedstrijd begint om 20.10 uur in Nieuwehorne.