Warme weer verdwijnt voor Koningsdag

Landelijk – Het warmere lenteweer van komende vrijdag en zaterdag maakt waarschijnlijk plaats voor maxima van 11 tot 15 graden. Daarbij kunnen we ook enkele buien verwachten. Mogelijk gaat de temperatuur met Koningsdag iets omhoog, maar het koele weer kan ook aanhouden. Voorlopig moeten we ook rekening houden met een paar buien aldus Weeronline.nl.

Het vooruitzicht naar het begin van de meivakantie schotelt ons bovengemiddelde temperaturen voor. Het wordt vrijdagmiddag 15 tot 19 graden en zaterdag kan het in het binnenland met 20 graden de eerste lokale warme dag van het jaar worden. Er zijn zonnige perioden, wolkenvelden en met die hogere temperaturen is er ook kans op een (onweers)bui.

Stapelwolken en af en toe zon
De dagen voor Koningsdag lijkt de warmte te verdwijnen en als die trend doorzet krijgen we een schamele 11 tot 15 graden. Daarmee is het vrij koud voor de tijd van het jaar, want gemiddeld is het eind april 14 tot 18 graden. Er zijn vrij veel stapelwolken en er is kans op een bui, maar de zon zal van tijd tot tijd doorbreken.

De verwachting wordt halverwege de week onzekerder. Er zijn berekeningen die vanaf Koningsdag een temperatuurstijging laten zien naar een ruime 20 graden, maar andere berekeningen houden het op koel weer met 10 tot 15 graden als marge. Daarbij kunnen we voor nu het beste rekening houden met een paar buien.

Grote verschillen vorig jaar
Vorig jaar waren er grote verschillen op Koningsdag. In het noordoosten was het bewolkt en koud met 11 graden en in het zuiden en zuidoosten verliep de dag zonovergoten en werd het 15 à 16 graden. Ook als het koude scenario uitkomt valt de temperatuur nog mee.

   
Back to top button