Blog: Een avondje feesttent met Papa di Grazzi

LEEK – ‘Hebben jullie zin in een feestje?’ is een altijd van succes verzekerde openingsvraag van dj Olaf in de afgeladen feesttent tijdens Pinksteren in Leek.

Er wordt volmondig met ‘ja’ op geantwoord door de dames en heren van bijna alle leeftijdscategorieën. Ben je nog niet in de stemming dan kom je het wel als Olaf afgewisseld wordt door de feestgroep Papa di Grazzi. Een zanger met vage hoed en blonde zangeressen in zwarte showpakjes brengen de vele covers op geheel eigen wijze ten gehore.

Een paar feestgangers zijn zo enthousiast dat ze het niet laten kunnen om het bier te laten regenen. En ook dit jaar ontbreken de traditionele stinkbommen niet die door een paar grapjassen het publiek in worden geslingerd en door de menigte worden plat getrapt. Er wordt gedanst, gesprongen – het dragen van een sport-bh zou voor sommigen handig zijn – en gehost op de meest uiteenlopende liedjes. Iedereen kent ze en iedereen zingt ze mee. Zelfs als je polonaise haat moet je sterk in je schoenen staan om niet aan te haken in de rij. Vrolijke mensen, groot, klein, bebaard, onbehaard en zo meer, met drankjes in hun hand doen hun best om er samen een gezellig feestje van te maken.

Het is dan ook voor de meesten veel te vroeg als even na 2.00 het onvermijdelijke licht aan gaat. Een vette hap in de vorm een broodje shoarma, een puntzak friet of een afzakkertje in de plaatselijke kroeg kan nog voor een pleister op de wond zorgen maar daarna is het echt tijd om in bed te kruipen.

Blog: Geschreven door Ineke Doornbos
Foto: Papa di Grazzi (Voor meer foto’s zie onderstaande)

   
Back to top button