Qbuzz treft maatregelen omtrent coronavirus; achter instappen, buurt-/nachtbussen vervallen

PROVINCIE – De OV-sector wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus en treffen meerdere maatregelen om verspreiding tegen te gaan.

Qbuzz verzoekt de reizigers in de bus om via de achterdeur in te stappen én daar in te checken. (Dal-)Dagkaarten en P+R kaartjes kun je via de webshop kopen en in de bus scannen onder de OV-chipkaartlezers. Hierdoor verminderen ze het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Door deze maatregel in te voeren probeert Qbuzz een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van haar medewerkers en de dienstverlening aan de reizigers.

Buurtbussen vervallen
De Buurtbussen stoppen vanaf maandag 16 of dinsdag 17 maart met rijden, de dag verschilt per lijn. Lijn 589 Leek – Marum – de Wilp stopt dinsdag 17 maart.

Advies RIVM
Op dit moment adviseert het RIVM om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven. Dit betekent:

  • was je handen regelmatig,
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog,
  • gebruik papieren zakdoekjes,
  • geen handen schudden.

Verspreiding tegen gaan
De serviceverlening in het openbaar vervoer wordt wat anders dan reizigers gewend zijn. Om de verspreiding van het coronavirus in Nederland te beperken, adviseert het RIVM om geen handen te schudden. In het verlengde van dat advies hebben de OV-bedrijven gekeken wat dit betekent voor het OV en hoe ze zoveel mogelijk hand-hand contact kunnen voorkomen. Daarom zijn met ingang van 12 maart de volgende afspraken van kracht. Tijdens de controlerondes zullen onze medewerkers aan reizigers vragen om zelf hun ticket/telefoon voor de kaartlezer te houden. Degenen die verantwoordelijk zijn voor het controleren van de tickets in de treinen, bussen, trams, metro’s en het openbaar vervoer over water, hoeven tijdens hun controles geen tickets en telefoons van de reizigers meer aan te nemen.

Voor meer informatie zie: https://www.ov-nl.nl/over-het-coronavirus/
Voor de overige buurtbussen zie: https://www.qbuzz.nl/gd/actueel/

   
Back to top button