Sterke overwinning korfballers Rodenburg in Twijzel

TWIJZEL/LEEK – Afgelopen weekend moest Rodenburg afreizen naar Twijzel om het daar op te nemen tegen de korfballers van Olympia. Aangezien Rodenburg 2 nog vecht tegen degradatie reisde Rodenburg 1 af met noodwissels. Helaas had dit Rodenburg 2 niet voldoende geholpen en verloren zij in en tegen Hoogkerk met 25-18. Degradatie lijkt hiermee een feit.

Voor Rodenburg stond er in Twijzel weinig meer op het spel. Theoretisch is het kampioenschap nog mogelijk, maar dan moet koploper OKO nog twee van de drie te spelen wedstrijden verliezen. Daarentegen kon Olympia de punten nog goed gebruiken en zouden zij zich met een overwinning waarschijnlijk veilig spelen. Onder warme omstandigheden werd de wedstrijd gestart op het nieuwe kunstgrasveld van Olympia. Een prachtig veld waar in het verleden vaak door de modder geploeterd moest worden. Vandaag was de goede staat van het veld zeker niet in het nadeel van de Rodenburgers.

Na 2 minuten nam Rodenburg de leiding door het scoren van een vrijebal. Dit werd direct door Olympia beantwoord met een afstandsschot van de topscoorder van Olympia. De volgende aanval maakte Rodenburg direct weer een doelpunt, maar Olympia kwam weer gelijk door het scoren van een strafworp. In twee opvolgende aanvallen scoorde Olympia en nam zo een 4-2 voorsprong. Rodenburg herpakte zich weer, kwam op gelijke hoogte en nam ook direct een voorsprong. Met druk geven en het veelvuldig uitspelen van hun topscoorder probeerde Olympia het Rodenburg lastig te maken.

Dit lukte maar deels, er brak een fase aan waarin beide ploegen steeds weer gelijk kwamen na een minimale achterstand. Vanaf de 7-8 zag Rodenburg voor het eerst de kans om uit te lopen. Ze namen met goede aanvallen en sterke verdedigende rebounds een voorsprong van 9-13. Dit zou een beslissende voorsprong kunnen zijn, maar met in de eerste helft nog bijna een kwartier te spelen kon het nog alle kanten op. Het laatste kwartier werd er aan beide kanten weer om en om gescoord waardoor er in de rust een 11-15 voorsprong voor de blauw-witten op het scorebord stond.

In de tweede helft kregen beide ploegen meer last van de warmte. Er werd in een lager tempo gespeeld en er kwam meer ruimte om van afstand te scoren. In de tweede helft werd de score door Rodenburg geopend, maar Olympia zette daar al snel twee doelpunten tegenover. De wedstrijd kon dus nog steeds alle kanten op met een 13-16 tussenstand. Er werden van Rodenburg kant drie doelpunten op rij gemaakt en Olympia kwam in deze fase niet tot scoren, hierdoor nam Rodenburg een 13-19 voorsprong. Olympia bleef doorgaan en probeerde het verschil kleiner te maken, maar slaagde daar niet in.

Elke keer als Olympia scoorde deed Rodenburg hetzelfde in haar aansluitende aanval. Dit bleef zo tot de 18-24, toen scoorde Olympia twee keer op rij en kwam terug tot 20-24. Hierdoor werd Rodenburg weer op scherp gezet en met drie doelpunten op rij lieten zij zien geen zin in een spannende slotfase te hebben. Met nog drie minuten op rij scoorde Rodenburg de 20-27. In de laatste minuten wist Olympia nog twee keer te scoren, maar het was Rodenburg die terecht met de overwinning op zak terug ging naar Leek. De eindstand was 21-27.

Volgende week is op het Rodenburg complex een schottoernooi, aangezien in het Pinksterweekend de competitie stil ligt. Op zondag 27 mei zal de complete Rodenburg selectie afreizen naar Wolvega om het daar op te nemen tegen SIOS. De tweede teams zullen starten om 13:00 en aansluitend zullen de eerste teams de korfbaldag afsluiten in Wolvega.