Schaakclub Leek wint competitiewedstrijd op curieuze wijze

LEEK – Het tweede team van de schaakclub Leek heeft op curieuze wijze de wedstrijd in de eerste ronde van de 2e klasse met 3 – 1 gewonnen.

In de op vrijdag 2 november j.l. gespeelde wedstrijd kwam Leek op anderhalf punt door een overwinning van Ed Maliepaard aan bord 2, en een remise van Frans Huisman aan bord 1. De partijen aan bord 3 en 4 gingen na een spannend eindspel verloren, waardoor De Paardesprong 3 met een 2,5 – 1,5 overwinning naar huis leek te gaan. Nadat de Noordelijke Schaakbond alle uitslagen en standen had ingevoerd, bleek dat drie van de vier spelers van De Paardesprong,

Deze week in dezelfde ronde in dezelfde klasse, al voor hun eerste of tweede team gespeeld te hebben. En dat is volgens het competitiereglement niet toegestaan. De NOSBO verklaarde daarom de partijen van die spelers reglementair verloren, waardoor de uitslag werd omgezet in een 3 – 1 overwinning voor Leek 2.

Voor de derby van aanstaande vrijdag tussen Leek 1 en Roden 1, is één partij vooruit gespeeld: Erwin Heijnen en Ward Romeijnders kwamen na een lange strijd remise overeen door herhaling van zetten. Koploper Pieter Doller vergrootte bij de interne competitie het gat met de nummer twee, door Tijmen Hofstra in een rechtstreeks duel te verslaan.

   
Back to top button