Sparta neemt afstand van onderste regionen

LEEK – Afgelopen zaterdag mocht Sparta aantreden tegen concurrent HHV uit het Drentse Hollandscheveld. Bij winst zouden de Zevenhuisters goede zaken doen en zich aansluiten bij de middenmoot. Bij verlies bleef men onderin de poule meedraaien. Onder het toeziend oog van veel publiek floot scheidsrechter Benedictus in voor het begin van de wedstrijd.

Sparta, dat wegens schorsing, in een gewijzigde samenstelling speelde moest in het begin van de wedstrijd vooral wennen aan elkaar. HHV nam brutaal de leiding voordat Sparta iets terug kon doen. Toen Sparta ook eindelijk de korf wist te vinden was de wedstrijd los. Sparta kwam via een afstander en een doorloopbal op 2-2. Via een vrije bal kwam HHV nog een maal op voorsprong deze wedstrijd, maar dat zou ook meteen de laatste keer zijn. Via vijf goals op rij vergrootte Sparta de marge naar 7-3. Voor rust wist HHV nog twee keer te scoren en zo werd er met een 7-5 voorsprong de kleedkamer opgezocht.

In de rust werd duidelijk dat Sparta gevarieerd moest blijven spelen en iedereen in beweging moest zijn, zodat er door de gasten uit Hollandscheveld niet meer mee gevangen kon worden. Net als in het eerste bedrijf opende HHV de score en kwamen zij terug tot 7-6. Daarna was het Sparta dat het initiatief nam. In beweging blijven was de opdracht en die werd goed uitgevoerd. Via12-8 en 15-11 brak er een spannende laatste fase van de wedstrijd aan. De ploeg van Leo van der Lei liet de gasten nog weer gevaarlijk dichtbij komen, maar wisten wel de punten in eigen huis te houden. Scheidsrechter Benedictus floot bij 16-15 af.

Door deze overwinning neemt Sparta afstand van de onderste regionen, echter is er nog niets gespeeld in deze poule. Volgende week gaat Sparta op bezoek bij koploper De Granaet in Dokkum. Ook hier is alle support weer welkom de wedstrijd zal starten rond de klok van 21.30 uur!