Mooie herfstdag tijdens Kleintje Stoom op Landgoed Nienoord

LEEK – Vandaag tijdens een mooie herfstdag was het gezellig druk op Landgoed Nienoord tijden Kleintje Stoom. Het hele weekend reden de dampende stoomlocomotieven door de bossen van Landgoed Nienoord. Bij station Nienoord werden kaartjes verkocht voor een ritje in een van de stoomlocomotieven.

Het is al een jarenlange traditie dat er aan het eind van het seizoen nog eenmaal een aantal stoommodelbouwers bijeenkomen om zogezegd af te stomen. De stoommodellen gaan de winterdagen in revisie om volgend jaar weer optimaal te kunnen stomen op de verschillende evenementen in Europa. Dit is het laatste weekend dat ze allemaal samen over de rails van Nienoord, de LGB-baan en de Genzelbaan rijden. Dit jaar hebben bijzonder veel deelnemers uit binnen- en buitenland zich opgegeven om hier aan deel te nemen. Er komen hele diverse modellen van 20 centimeter tot 3 meter, van 4 kilo tot 400 kilo.

Natuurlijk is Familiepark Nienoord ook gewoon geopend om uitgebreid te spelen. En als je er geen genoeg van kan krijgen, het Familiepark is nog tot en met 1 november dagelijks geopend van 9.30 tot 17.30uur.

Winteropening
Ná 1 november kan je de hele winter iedere zondag in het Familiepark terecht. Kom na een frisse wandeling of speurtocht over het Landgoed genieten van een lekkere kop koffie of chocolademelk, terwijl de kinderen kunnen spelen, binnen én buiten. Meer informatie over Kleintje Stoom en de winteropening vind je op www.landgoednienoord.nl.

Ingezonden foto’s: Robert v/d Veen

   
Back to top button