Fase 1 van herinrichting De Schans gereed; weg is weer open

Leek – Om er voor te zorgen dat de parkeer- en verkeersituatie op orde zijn als Lidl haar deuren begin juli opent, zijn er in de periode april – juni 2023 een aantal tijdelijke inrichtingsmaatregelen uitgevoerd.

De gemeente Westerkwartier, Lidl en uitvoerder hebben afspraken met elkaar gemaakt over een tijdelijke herinrichting (fase 1) en een definitieve herinrichting (fase 2). Fase 1 is inmiddels afgerond en De Schans is weer bereikbaar voor het verkeer.

De onderstaande aanpassingen zijn in fase 1 uitgevoerd:

  • Het verleggen van een deel van De Schans (zuidzijde). Hierdoor is tussen De Schans en De Liekeblom ruimte ontstaan voor een nieuwe toegang van het winkelcentrum. Ook is hierdoor ruimte ontstaan voor de aanleg van parkeerplaatsen.
  • Het realiseren van een brug tussen het grote parkeerterrein aan de zuidzijde van de Liekeblom en de Schans, dicht bij de nieuwe toegang tot het winkelcentrum.
  • Stallingen voor fietsen en winkelwagentjes.
  • Het verbinden van het parkeerterrein ten westen van de Liekeblom en de westelijke entree van het winkelcentrum

Fase 2
Uiteindelijk willen gemeente, Lidl en Terheyl Beheer BV toe naar een definitieve en kwalitatief betere inrichting van het openbaar gebied rond de Schans. Hiervoor zijn inrichtingsvarianten gemaakt. Wanneer fase 2 uitgevoerd zal worden is nog niet bekend.

Lees ook: Herinrichting de Schans en omgeving in Leek in twee fasen

   
Back to top button