VVD Westerkwartier: De gemeente is geen bank

WESTERKWARTIER – De VVD in het Westerkwartier heeft zich woensdagavond tegen het voorstel van het college gekeerd aangaande de lening voor Enexis.

Enexis wil graag extra geld ophalen om het eigen vermogen te versterken, zodat dit bedrijf goedkoop kan lenen. Hoewel dit natuurlijk begrijpelijk is, is het niet de bedoeling om risico te lopen met gemeenschapsgeld. Geld wat de gemeente binnen haalt door belasting, zou besteed moeten worden aan de inwoners, en niet aan leningen aan private bedrijven. Dat is een taak van de banken, en niet van gemeentes.

Zoveel bedrijven
VVD fractievoorzitter Matheus Gorter zei daarover in de raadsvergadering: “ Natuurlijk wil Enexis goede dingen doen met dit geld, maar er zijn heel veel bedrijven die goede dingen doen voor onze inwoners, gaan we die allemaal goedkope leningen verstrekken?”.

Geen bank
De VVD is van mening dat er een lijn getrokken moet worden. Of alle bedrijven die een positieve impact hebben op mens en milieu moeten kans maken op goedkope leningen, of niemand. Hoewel het heel mooi klinkt om iedereen goedkope leningen te verschaffen, is dit natuurlijk geen haalbaar verhaal. De gemeente is immers geen bank.

   
Back to top button